Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Lyhytelokuva kertoo syvän tarinan

 

Riistetty-elokuvassa kuvataan taistelua näkymättömissä.

Uneton48-kilpailussa myös hengellisiä aspekteja.

Uneton48-lyhytelokuvakilpailu keräsi tänä vuonna jälleen valtavan joukon ihmisiä käsikirjoittamaan, kuvaamaan ja leikkamaan elokuvia. Palautushetkeen mennessä lyhytelokuvia palautettiin peräti 110 kappaletta.

Kilpailun ideana on luoda lyhytelokuva alusta loppuun asti 48 tunnin aikana. Jokaiselle kuvausryhmälle arvotaan elokuvan genre, ja määrätään elementit, jotka elokuvassa on tavalla tai toisella esiinnyttävä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Korkeatasoiseksi miellettyyn kilpailuun voivat osallistuja myös amatöörit Suomessa, Virossa ja Ruotsissa.

Elämän syviä kysymyksiä

Kilpailun voitti tänä vuonna Will Smithin Poikien Kuudes hetki. Seitsenminuuttisessa elokuvassa kysytään syvällisiä kysymyksiä elämästä ja siitä, mitä muistamme ihmisestä tämän kuoleman jälkeen.

Syvällisiä elämän totuuksia pohdittiin kisassa myös hengellisestä aspektista. Nuotan Riistetty-lyhytelokuvassa pohdittiin mielisairauden sitovia voimia. Elokuvassa nähdään lääkärin ja potilaan keskustelu, jossa potilaalta kysytään hänen nimeään.

Alle neljä minuuttia kestävä elokuva haastaakin miettimään, kuinka iso osa merkitys nimellä on. Kuka sairastunut ihminen on, ja millaista taistelua käydään näkymättömissä.

Jokainen kilpailuun osallistunut elokuva sai ensi-iltansa elokuvateatterissa toukokuun lopussa. Kilpailun finaali käytiin 4.6. ja finalistit ovat nyt katsottavissa Yle Areenassa. Nuotan lyhytelokuvan voit katsella tästä.

Lähde: Uneton48.com