Luther-säätiön lähetyshiippakunta perustetaan maaliskuussa, uusi piispa vihitään toukokuussa

 

Luther-säätiön lähetyshiippakunta on tarkoitus perustaa ensi vuoden maaliskuussa. Lähetyshiippakuntaan valitaan ja vihitään myös uusi piispa Matti Väisäsen seuraajaksi toukokuussa.

Viime lauantaina 24. marraskuuta Helsingissä kokoontunut Suomen Luther-säätiön seurakuntia edustava valtuuskunta yhdessä joidenkin muiden hiippakuntaan mukaan tulevien henkilöseurakuntien kanssa hyväksyi suunnitelmat Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan perustamiseksi maaliskuussa 2013.

Luther-säätiön dekaani Juhana Pohjolan mukaan mukana on Luther-säätiön seurakuntien lisäksi muutamia itsenäisiä henkilöseurakuntia, muun muassa Raumalla toimiva seurakunta.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Perustamisen yhteydessä toimitetaan myös piispanvaali, jossa uudelle hiippakunnalle valitaan piispa. Piispa Matti Väisänen vihkii virkaan ja luovuttaa tehtävänsä uudelle piispalle toukokuussa.

Suomen Luther-säätiön seurakunnat sekä niiden kaitsijana toiminut Matti Väisänen ovat tähän asti toimineet osana Ruotsin ja Suomen lähetyshiippakuntaa (Missionsprovinsen i Sverige och Finland).

– Läheinen suhde Missionsprovinseniin säilyy tämän jälkeenkin, mutta uuden Lähetyshiippakunnan perustamisen myötä Suomeen syntyy itsenäinen kirkollinen rakenne, piispa Matti Väisänen toteaa Luther-säätiön tiedotteessa.

Helsingin kokouksessa hyväksyttiin perustettavan hiippakunnan vaakuna ja tunnuslause: Scriptura sacra ius nostrum divinum, ’Pyhä Raamattu on meidän jumalallinen oikeutemme’.

– Kirkon elämän ja myös kirkko-oikeuden perustana on oltava Jumalan sana eikä  inhimilliset mielipiteet, selitti tunnuslauseen merkitystä lakimies, pastori Jyrki Anttinen.

Vuonna 1999 perustetulla Suomen Luther-säätiöllä on säännöllistä jumalanpalvelustoimintaa 27 paikkakunnalla. Järjestäytyneitä seurakuntia on yhteensä 21.

Lue myös:

Luther-säätiö muodostaa hiippakunnan Suomeen vuonna 2013