Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Luther-Säätiö muodostaa oman hiippakunnan Suomeen

 

Luther-Säätiö aikoo muodostaa Suomeen oman hiippakunnan mutta pysyä Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa. Piispa Matti Väisäsen mukaan Säätiöllä ei ole perusteita ”mihinkään lähtemiseen”.
– Meillä ei ole mitään perusteita kirkosta lähtemiseen. Lähtekööt ne, jotka ovat etääntyneet Raamatusta, Väisänen totesi Seurakuntalainen.fi:lle.

Lehdistötiedotteen mukaan ”Säätiön yhteydessä toimivat seurakunnat pyrkivät tarjoamaan hengellisen kodin niille luterilaisille kristityille, jotka Suomen evankelis-luterilaisen kirkon liberalisoitunut kehitys on sulkenut pois paikallisseurakuntien elämästä”.

Väisänen kertoo, että uuden hiippakunnan perustaminen tapahtuu todennäköisesti ensi vuonna.
Nyt Luther-Säätiö toimii Ruotsin ja Suomen lähetysprovinssin yhteydessä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Pappisvihkimys Sleyn kirkossa Lahdessa

Lauantaina 26.5. Väisänen vihkii Lahdessa viisi uutta pastoria Suomen Luther-Säätiön palvelukseen. Luther-Säätiöllä on toimintaa 26 paikkakukunnalla, ja Missionprovinsenin kautta pappisvihkimyksen saaneita pastoreita on Suomessa yhteensä 20.

Lauantain pappisvihkimys tapahtuu Evankeliumiyhdistyksen omistamassa Lahden Luther-kirkossa. Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikosken mukaan tila on annettu vuokralle. Sley ei ole järjestönä mukana tilaisuudessa.
– Luther-Säätiö on oma järjestönsä. Me haluamme pitää avoimet välit ja keskusteluyhteyden heihin, kuten muihinkin järjestöihin, Nikkarikoski kertoo.