Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Luterilaiset ”uskaltautuivat” vuokralle helluntailaistelttaan

 

Kirkkoherra Vesa Koivisto iski teltan vaarnoja syvemmälle Järvenpään maaperään. Herman Blomerus (vas.) ja Reijo Telaranta (oik.) viihtyivät talkoissa.

Järvenpään vireä seurakuntakenttä on saanut parin vuoden ajan nauttia uudesta yhteistyömuodosta, kun luterilainen seurakunta on vuokrannut perinteisen helluntailaisen telttakokousteltan yhdeksi illaksi käyttöönsä Puistoblues-tapahtuman yhteydessä.

Helluntaiseurakunta on järjestänyt jo vuosikymmenten ajan Järvenpäässä telttakokouksia. Suurissa teltoissa järjestettävät kesätilaisuudet ovat osa helluntailaista tapahtumaperinnettä.

Viime vuosina paikkakunnan seurakunnat ovat tehneet yhteistyötä. Tänäkin vuonna luterilaisen seurakunnan järjestämä Blueskirkko toi telttakokoussarjalle elämänmakuisen tuulahduksen. Täpötäysi teltta oli viime viikon keskiviikkona osa suurta Puistoblues-festivaalia. Blueskirkossa soitti huippuvieras, laulaja-kitaristi Erja Lyytinen. Taustayhtyeessä soittivat Joonas Kasurinen, koskettimet; Make Perttilä, kitarat, laulu; Pekka Nyman, perkussiot; Mikko Löytty, basso ja Sakari Löytty, rummut. Saarnapuheen piti Erpo Heinolainen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kirkkoherra Vesa Koiviston mukaan luterilaisille on tärkeää näkyä Puistobluesissa siellä missä ihmiset ovat.
– Kirkko on vähän syrjässä. Rantapuiston teltta taas on aivan tapahtumien keskipisteessä.
– Ainoa puute on se, että teltta voisi olla vielä isompi. Nyt vain puolet yleisöstä mahtui sisään, Koivisto valitteli positiivista ongelmaa.

Helluntailainen telttakokousperinne on ollut viime vuodet heikoissa kantimissa. Järvenpään tapahtuma on tällä hetkellä eteläisen Suomen ainoa perinteinen pitkä telttakokoussarja. Tänä vuonna puhujina kuultiin muun muassa europarlamentaarikko Sari Essayahia sekä takavuosien iskelmälaulaja Eija Merilää. Teltta oli täynnä jokaisena iltana keskiviikosta sunnuntaihin.