Luterilainen kirkko tarjoaa gospelbändeille ”väärän” yleisön

 

Katajainen kansa päätti uransa nuoren yleisön edessä Maata Näkyvissä -festareilla lauantaina Turussa.

KUUNTELE KLIPPI. Kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa, kun kotimainen gospelbändi menee esiintymään yleisölle. Tämän huomasi Maata Näkyvissä -festareilla uransa lopettanut Katajainen Kansa.

Yhtyeen laulaja-lauluntekijä Tommi Ahonen ajatteli, että kun bändi perustettiin vuonna 2009, sen musiikki suuntautuisi yhtyeen omalle ikäryhmälle, nuorille aikuisille. Toisin kuitenkin kävi. Ahosen mukaan syy löytyy luterilaisen kirkon perinteestä järjestää musiikkitilaisuuksia pääosin nuorisotyönsä kautta.

 

Kolme omaa levyä ja eri artistien tulkintoja sisältäneen Reggae-virret levyn julkaissut Katajainen kansa on ollut alusta saakka yksi Radio Dein soitetuimmista kotimaisista yhtyeistä.

Radio Dein musiikkitutkimukset ja kuuntelijapalautteet kertovat, että Katajaisesta

kansasta ja monista muista pääosin rippikouluikäisille esiintyvistä artisteista pitävät pääosin kolmekymppiset ja myös sitä iäkkäämmät kuuntelijat.

Vaikka kotimaisten gospelartistien ja -yhtyeiden kuuntelijat ovat useissa tapauksissa aikuisväestöä, tälle kuulijajoukolle ei juuri ole tarjolla tilaisuuksia, joissa kotimaista gospelia voisi käydä kuuntelemassa livenä.

Ilmiön vahvistaa Aikamedia oy:n musiikkipäällikkö Harri Helenius. Helenius totesi viime viikolla Radio Dein Raatihuone-ohjelmassa, että hänen johtamansa Bass’n Helen -yhtye vanheni, mutta yleisö ei. Faneja määritti tilaisuuksille määritelty ikä.

Katajaisen kansan Tommi Ahonen ja musiikkitoimittaja Matti Markkola vieraina Radio Dein Raatihuone-ohjelmassa lauantaina 22.11. klo 11-12. Uusinta maanantaina 24.11. klo 9-10 ja klo 13-14.

Kuuntele, mitä Tommi Ahonen sanoo gospelmusiikin kohtalosta Suomessa [toimittaja Ariel Neulaniemi]:

 
Radio Dei RADIOT_FI 2