Luostarimusiikki nousi hittilistoille

 

Gregoriaaninen kirkkomusiikki on nosteessa tällä hetkellä.

Gregoriaaninen kirkkomusiikki on nosteessa tällä hetkellä. Yhdysvalloissa useat luostarit ovat tehneet levytyksiä, jotka ovat nousseet soitetuimpien kappaleiden Billboard-listalle.

Uusin tulokas on italialaisen Norcian kaupungin benediktiiniläisluostarin munkkien levy, joka nousi kesän alussa ykköseksi Billboardin klassisen musiikin listalla. The Monks of Norcian Benedicta: Marian Chant From Norcia– pitkä soiton musiikki keskittyy Marian elämään.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Ihmisillä, jopa ei-uskovilla, on kova nälkä ja jano jollekin, jota kutsutaan hengellisyydeksi. Jos levymme on vastaus heidän kaipuuseensa, olemme hyvin tyytyväisiä, myhäili luostarin johtaja Cassian Folsom Huffington Postin haastattelussa.

Musiikkilistoilla on keikkunut myös yhdysvaltalaisen benektiiniläisnunnien kokoonpano The Benedictines of Mary, Queen of Apostles, joka on päässyt jo kolme kertaa Billboard-listalle viimeisen kahden vuoden aikana. Myös dominikaanisisarien muodostama Dominican Sisters of Mary on julkaissut suositun levyn.

Gregoriaaninen kirkkolaulu on yksiäänistä, säestyksetöntä laulua. Musiikin ydin ei ole esitys vaan rukous. Gregoriaanisen kirkkolaulun arvioidaan syntyneen 500–700-luvulla. Sitä esitti aluksi vain papisto messun aikana, mutta vähitellen lauluja alkoivat esittää myös maallikkomiehet.

 

 

Aiheet