Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Luomukirkko ja lähiseurakunta – maaseudun elinvoimaisuus on kirkolle tärkeää

 

Luomakunnan tasapainoa Jalasjärvellä. Kuva: Hanna Hietikko

Kirkkopäivillä julkaistaan tulevana viikonloppuna kirkon maaseutulinjaukset. Kirkolle on tärkeää, että maaseudun elinvoimaisuus säilyy ja siellä asuvien ihmisten hyvinvointi varmistetaan.

”Luomukirkko ja lähiseurakunta – maaseudun henki ja elämä” eli kirkon maaseutulinjaukset 2015 julkaistaan tulevana lauantaina Kouvolan Kirkkopäivillä. Linjausten avulla kirkko puolustaa maaseutua uhkakuvien edessä. Kirkko kehittää omaa toimintaansa niin, että se palvelee mahdollisimman hyvin maaseutua.

Linjauksissa todetaan, että kirkon tulee huolehtia toimintansa ja palveluidensa tavoitettavuudesta myös maaseudulla. Kirkko haluaa edistää tasavertaista vuoropuhelua kaupunkien ja maaseudun kesken sekä torjua vastakkainasettelua ja yhteiskunnan pirstoutumista.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Kirkon maaseututoimikunnan puheenjohtajan, Lapinlahden kirkkoherra Lauri Jäntin mukaan ”Seurakunnan tulee pysyä ihmisten lähellä myös siellä, missä yhteiskunnan palvelut ohenevat”.

Ihminen edelle eikä talous

Kirkon näkemyksen mukaan yhteiskuntaa tulee kehittää ihminen edellä, ei talous itseisarvona. Olennaista on jokaisen ihmisen hyvinvointi ja luomakunnan tasapaino.

Kirkon työn kehittämisessä tärkeitä suuntaviivoja ovat vapaaehtoisuus ja talkoohenki, yhteisöllisyys ja verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa. Erityisesti kirkko haluaa tukea työttömyydestä kärsiviä perheitä sekä maaseudun yrittäjiä.

Linjaukset tarjoavat taustatietoa ja virikkeitä työtään suunnitteleville seurakunnille sekä haastavat kirkkoa ja seurakuntia itse ideoimaan ja kehittämään omaa työtään maaseudun parhaaksi.

Lähde: Kirkon tiedotuskeskus