Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Löytyivätkö Johannes Kastajan jäännökset?

 

Bulgarialaiset arkeologit väittävät löytäneensä Johannes Kastajan jäännökset kaivauksissa Sveti Ivanin (pyhän Johanneksen) saarelta Mustaltamereltä heinäkuun lopussa.

Kaivausryhmä työskenteli 400-luvulta peräisin olevalla luostarialueella ja löysi kirkon alta pyhäinjäännöslippaan, joka sisälsi luunpalasia pääkallosta ja kädestä sekä hampaan. Löydöstä uutisoi muun muassa CNN.

Kaivausten johtaja, professori Kazimir Popkonstantinov on vakuuttunut, että luut kuuluvat Johannes Kastajalle, sillä pyhäinjäännöslippaan kreikkalainen teksti viittaa Johannekseen ja hänen syntymäpäiväänsä 24. kesäkuuta. Sofia News Agencyn mukaan myös Bulgarian diasporaministeri Bozhidar Dimitrov pitää varmana, että jäännökset kuuluvat Johannekselle.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

Vaikka pyhäinjäännöstä juhlittiin lähellä sijaitsevassa Sozopolin kaupungissa näyttävästi, Bulgarian kulttuuriministeri Vezhdi Rashidov varoittaa liiallisesta varmuudesta. Sofia News Agency kertoo Rashidovin sanoneen, että on odotettava testien tuloksia. ”Tunteelliset lausunnot ovat viehättäviä, mutta niiden kanssa tulee olla varovainen”.

Paavillisen arkeologian komission johtaja Fabrizio Bisconti kertoo CNN:n haastattelussa Vatikaanin suhtautuvan jäännöksiin toistaiseksi varovaisesti.

– Komissio odottaa huolellisempia tutkimuksia, ennen kuin se lausuu mielipiteensä löydöstä.

Bisconti muistuttaa myös, että ympäri maailmaa on tuhansia jäännöksiä, joiden väitetään kuuluvan Johannes Kastajalle.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie