Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Lontoossa protestoitiin pakkoabortteja vastaan

 

Kuva: Right To Live UK

Naiset protestoivat tiistaina Lontoossa parlamentin edessä vastalauseena oikeuden viime viikolla antamalle määräykselle pakkoabortista.

Viime viikolla oikeus määräsi, että parikymppiselle naiselle tulee tehdä pakkoabortti, koska hänellä on oppimisvaikeus ja mielialahäiriö. Naisen henkilöllisyyttä ei ole paljastettu julkisuuteen. Nainen oli raskausviikolla 22 oikeuden päätöksen aikaan.

Christian Post uutisoi, että lääkärit väittivät abortin olevan naisen etujen mukaista, koska hänen oppimisvaikeutensa tekisi synnytyksen sietämisen erittäin vaikeaksi. Heidän mukaansa raskaus myös aiheuttaa naiselle lisääntyneen psykoosiriskin. Naisen katolinen äiti oli ilmoittanut haluavansa kasvattaa lapsen, ja myös naisen sosiaalityöntekijä oli aborttia vastaan. Tapauksesta valitettiin, ja päätös pakkoabortista kumottiin tällä viikolla.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Tiistaina järjestetyssä mielenosoituksessa haluttiin osoittaa tukea tälle naiselle ja hänen läheisilleen, kuten myös kaikille, jotka on pakotettu aborttiin. Vaikka kyseiselle naiselle ei tehdä aborttia vastoin hänen tahtoaan, mielenosoittajat ovat kauhuissaan siitä, miten oikeus saattoi alun perin antaa kyseisen määräyksen.

– On järkyttävää, miten näin saattoi käydä. Valtio, joka voi pakottaa myöhäisen abortin naiselle, ei ole valtio, missä haluamme elää. Se, että tuomari voi määrätä naiselle abortin vastoin hänen tahtoaan, on petos oikeusjärjestelmää kohtaan ja petos yhteisömme kaikista heikoimpia kohtaan, protestissa mukana ollut Emmi Egbonou kommentoi tapausta.

Right To Live UK -järjestö toteaa, ettei tapaus varmasti ole ainutlaatuinen. Järjestö vaatii terveysministeriötä selvittämään ja paljastamaan, kuinka moni nainen on pakotettu aborttiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Ministeriötä vaaditaan myös kertomaan, miten he aikovat estää vastaavat tapaukset tulevaisuudessa.

– Tuemme jokaista maamme naista, jonka sairaala on pakottanut luopumaan vauvastaan. Hallituksen on varmistettava, etteivät muut naiset ja perheet tule koskaan käymään läpi samaa. Olemme täällä lähettääksemme selkeän viestin hallitukselle: tämä ei saa koskaan tapahtua uudelleen, Egbonou painottaa.