Liput festareille ja enemmän

 

Lipunmyyntiinkin tarttuu aina festareiden erityinen tunnelma. Se täyttää koko areenan ja messukeskuksen, ja sitä Julia Immonen, lipunmyynnin aluevastaava, odottaa innolla.

Julia Immonen on yksi Maata Näkyvissä -festareiden lipunmyynnin aluevastaavista. Lipunmyynnin vastuutiimi huolehtii kaikista festareiden lipunmyyntiin liittyvistä asioista.

 

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Teksti Ella Hiltunen | Kuva  Patrik Juvonen/MNF

 

Tuhannet nuoret odottavat taas innolla uutta festari-viikonloppua. Uskovien yhteys, valtava määrä artisteja, iloa ja syvällisiä hetkiä. Mutta ennen sitä kaikkea, jokainen kulkee jollain tavalla saman portin läpi. Jokaiseen tapahtumaan tarvitsee pääsylipun ja sen Julia Immonen antaa sadoille nuorille tänäkin vuonna.

– Yhtenä lipunmyynnin aluevastaavana hoidan useita tehtäviä viikkojen aikana. Lipunmyynnin vastuutiimi hoitaa kaiken lipunmyynnin ja siihen liittyvät tehtävät ennen festareita ja festariviikonlopun aikana, tiivistää Immonen.

– Valmisteleviin tehtäviin kuuluu muun muassa lipputilausten tekeminen, käytännön valmistelut, lipunmyyjien rekrytointi ja koulutus. Sitten tapahtuman H-hetkenä tietenkin itse lipunmyynti ja sen organisointi festareilla, sanoo Julia.

Lipunmyynnin tehtävissä tulee ottaa huomioon ennen kaikkea festarivieraat, joita varten lippuja myydään. Oma tehtäväni on todella antoisaa ja mielenkiintoista.

 

Yhteenkin lippuun nähdään kuukausia vaivaa

Lipunmyynnin tärkeys unohtuu pelkältä osallistujalta helposti. Mutta viikonlopun valmisteluissa sen järjestäminen ja sujuvaksi suunnittelu on erittäin tärkeää. Julia on mukana lipunmyynnin tehtävissä toista vuotta.

– Lipunmyynti aloittaa valmistelut Maata Näkyvissä -festareihin jo hyvissä ajoin syyskuun alussa ja pikkuhiljaa orientoidutaan ja aistitaan nousevaa tunnelmaa. Lipunmyynnin tiimi toimii tasaisesti pitkin syksyä.