Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Liikuntakirkossa seurana on urheiluseura ja seurakunta

 

Vaasassa pidetään tulevana sunnuntaina liikuntakirkko. Saarnasta vastaavat liikuntapappi ja keihäänheiton olympiavoittaja.

Vaasassa Palosaaren kirkossa pidetään huomenna sunnuntaina liikuntakirkko. Saarnaamassa ovat keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus ja Kuortaneen Urheiluopiston liikuntapappi Eeva-Liisa Helle-Lahti. He myös osallistuvat yhteiselle kävelylenkille jumalanpalveluksen jälkeen.

Liikunta on jumalanpalveluksessa esillä ilmeisesti muutenkin kuin sanoina. Jumalanpalveluksen jälkeen jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua Mauri parinkymmenen minuutin kävelylenkkiin yliopiston rantamaisemissa. Lenkki tehdään maratonveteraani Mauri J. V. Öljymäen johdolla.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Ennen lähtöä liikuntapappi Helle-Lahti vetää pienen alkulämmittelyn. Jumppaan ja kävelylle voivat kaikki osallistua kuntoon katsomatta. Lenkin jälkeen nautitaan kirkkokahvit Palosaaren seurakuntatalolla. Lenkille ei kuitenkaan ole pakko lähteä. 

Urheiluseurakunta

Liikuntakirkoissa on usein kyse paikallisten urheiluseurojen ja seurakunnan yhteistyöstä. Tänä vuonna liikuntakirkkoja on järjestetty jo huhtikuussa Töysässä sekä toukokuussa Pirkkalassa.

Lähde: Ilkka