LEPO! Jumala ei tarvitse suorittamistamme

 

Suomalaisessa yhteiskunnassa tuntuu vallitsevan suorittamisen kulttuuri jo alakoulusta lähtien. Markus Ikonen oli kova suorittaja, kunnes Jumala puuttui asiaan.

Teksti Annika Jalovaara | Kuva Vlad Deep / Unsplash

 

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Jo nuoresta pitäen Markus Ikonen tottui kuluttavaan elämäntahtiin. Hengellisessä työssäänkin mies päätyi usein omin voimin etenemiseen. Levon merkitys tuntui tärkeältä, mutta kyky löytää tilaa sille oli vaikeaa muutosyrityksistä huolimatta.

– Turhautuminen suorittamiseen ja rauhattomuuteen ajoi mut anomaan Jumalalta, että hän kaikkivaltiaana laittaisi mun elämän järjestykseen. Ajattelin, että ulkopuolisten tekijöiden on muututtava, jotta mulla voisi mennä paremmin.

Jumala kuitenkin näytti, että ensiksi Markuksen sisällä asiat tarvitsivat muutosta.

– Yritin taistella omin voimin heikkouksiani vastaan ja myös se väsytti valtavasti.

Mun tehtävä on levätä Jeesuksessa ja tehdä niitä tehtäviä, joihin Jumala ohjaa.

Evankeliumi ei kata pelkästään käsitettä synti, vaan koko elämämme

Tenth Avenue Northin Control-kappaleen sanoma siitä, että Jumala ei tarvitse ihmistä, mutta silti rakastaa häntä, alkoi avautua Markukselle.

– Jumala ei tarvitse suorittamistamme, vaan haluaa pyyteettömästi rakastaa. Koska ihmisillä on kova taipumus kerätä taakkoja itse kannettaviksi, Jeesus kutsuu luokseen kaikkia työn ja kuormien uuvuttamia (Matt. 11:28-30). Hän on tehnyt kaiken työn puolestamme ja haluaa meidän löytävän levon luotaan.

Lue koko artikkeli Nuotasta!