Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Leif Nummela vastaa lähetysjärjestöjä kohtaan esitettyyn kritiikkiin

 

Leif Nummela puolustaa lähetysjärjestöjä. KUVA: JENNIINA NUMMELA

Kirkolliskokousedustaja Johanna Korhonen ja tutkija Sari Roman-Lagerspetz ottivat jälleen viime viikolla kantaa viiden luterilaisen lähetysjärjestön näkemyksiin. Heidän mukaansa lähetysjärjestöt syyllistyvät naisten ja homoseksuaalien syrjintään. Uuden Tien päätoimittaja Leif Nummela vastaa uusimmassa pääkirjoituksessaan kritiikkiin. Nummelan mukaan syytökset ”nousevat ideologisesta ääriajattelusta ja ovat täysin paikkansapitämättömiä”.

Syytösten kohteina olevat lähetysjärjestöt ovat Kansanlähetys, Kylväjä, Sley, Slef ja Sanansaattajat. Leif Nummela kirjoittaa, että yhtäkään näistä järjestöistä ei kuitenkaan ole milloinkaan todettu syylliseksi siihen, mistä niitä syytetään.

Sen sijaan Johanna Korhosen ja Sari Roman-Lagerspetzin ajattelu on Nummelan mielestä äärimmäistä. Tämä ”käy ilmi, kun mainitussa esityksessä [PowerPoint] perustellaan esimerkiksi Suomen luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen syrjivyyttä toteamalla järjestön pitäytyvän ’Pyhän Raamatun opetukseen avioliitosta miehen ja naisen liittona'”.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Nummelan mukaan Korhosen ja Roman-Lagerspetzin vaikutus siihen, että järjestöt ovat menettäneet seurakunnilta rahoitusta, on itsessään syrjivää. ”Se kohdistuu lähetyskentillä naisten ja lasten aseman parantamiseksi tehtävää työtä vastaan.”

Linkki pääkirjoitukseen suomeksi ja ruotsiksi.

 
artikkelibanneri Uusi Tie