Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Leif Nummela: Kristinusko ja jooga yhteensovittamattomia

 

Uusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela tarttuu pääkirjoituksessaan (Uusi Tie 42/2012) kristinuskon ja joogan yhteensovittamiseen. Nummela lainaa joogan ja hindulaisuuden asiantuntijoita, joiden mukaan jooga on hindulaisuutta.
”Hindulaisuudessa on kyse täysin toisenlaisesta jumalakäsityksestä, toisenlaisesta ihmiskäsityksestä ja tyystin toisenlaisesta synti- ja pelastusopista kuin kristinuskossa”, Nummela kirjoittaa.

 

Nummela lainaa kirjoituksessaan muun muassa Yhdysvalloissa Orlandossa sijaitsevan Hindu University of American joogafilosofian ja mietiskelyn professori Subhas R. Tiwaria, jolta toimittajat ovat usein kysyneet, voiko kristillinen jooga olla aitoa joogaa. Tiwarin mukaan jooga on hindulaisuutta ja yritys irrottaa jooga sen hindulaisesta kehyksestä ja esitellä se toisenlaisella nimellä ”on kaikkea muuta kuin viaton”.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

”Hinduism Today -lehden päätoimittaja Sannyasin Arumugaswami puolestaan sanoo joogaa hindulaisuuden sieluksi, koska se perustuu hindulaisiin kirjoituksiin ja on hindulaisten viisaiden miesten kehittämä – – ’Kristitty, joka yrittää ottaa tällaiset harjoitukset käyttöönsä, tuhoaa todennäköisesti omat kristilliset uskomuksensa’, Arumugaswami toteaa”, Nummela kirjoittaa.

 

Lue Leif Nummelan pääkirjoitus Uuden Tien nettisivuilta tai Uusi Tie -lehdestä 42/2012.

Lue myös: Kirkko taipui joogaan