Lehtiyhtymän johtaja: ”Mediat jättäneet selvittämättä taustat kirkon homouutisoinnissa”

 

– Toimittajien lähdekritiikki ja normaali toimituskäytäntö edellyttävät henkilön motiivien ja taustojen selvittämistä ja julkistamista. Näin ei ole toiminut Yle eivätkä isot mediat, arvostelee Suomen Lehtiyhtymän suurten kaupunkilehtien julkaisujohtaja Antti-Pekka Pietilä valtamedian kirkon ja sukupuolivähemmistöjen suhdetta koskevaa uutisointia.

Pietilän mukaan television, radion ja sanomalehtien jutuissa on haastateltu pääsääntöisesti Yhteys-liikkeen edustajia kertomassa homojen siunaamisesta.

Antti-Pekka Pietilä viittaa lähteisiinsä, joiden mukaan sukupuolineutraali avioliittolaki ja homoparien kirkollinen siunaaminen ovat olleet kirkon sisällä toimivan ryhmittymän tavoitteena jo kymmenen vuotta.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Yhteys-liikkeen nimellä toimiva ryhmä oli aluksi salainen ja sen asiakirjat pidettiin luottamuksellisina. Ryhmä keräsi muun muassa kirkon työntekijöistä salaisen rekisterin, johon kirjoittautuneet lupautuivat esiintymään julkisuudessa homojen puolesta heti, kun aika olisi kypsä.

Lehtiyhtymän johtaja kirjoittaa tänään ilmestyneessä Keski-Uusimaa lehdessä, että ”asiantuntijoina” tiedotusvälineissä esiintyneet papit ja muut henkilöt eivät ole ilmoittaneet kuuluvansa ”aktivistijoukkoon”. Toimittajat eivät Pietilän mukaan ole kyseenalaistaneet haastattelemiensa lähteiden motiiveja ja tavoitteita.

Lehtiyhtymän johtaja pitää  viime viikon kirkolliskokouksessa homopareille tarkoitetun rukouskaavan hyväksymistä Yhteysliikkeen ”merkittävänä taisteluvoittona”. Pietilän mukaan kirkolliskokouksen enemmistön hyväksynnän saanut kaava ”erehdyttävästi muistuttaa heteroparien vihkikaavaa”.

Antti-Pekka Pietilä kertoo saaneensa aiheen Keski-Uusimaassa julkaisemaansa kirjoitukseen Yhteys-liikkeen papilta.

– Hän ilkkui, että ”salaisena alkanut hankkeemme on maalissa, kun heterot (seurakuntavaaleissa) äänestävät tietämättään meidän ehdokkaitamme, jotka muuttavat koko kirkon”. Sama pappi tuomitsee perinteisen avioliittokäsityksen kannattajat helvettiin, koska hän pitää heitä homokammoisina.

Antti-Pekka Pietilä sai toissa vuonna valtion tiedonjulkistamispalkinnon teoksestaan Pankkikriisin peitellyt paperit. Pietilä nimettiin samana vuonna Suomen Lehtiyhtymän kaupunkilehtien julkaisujohtajaksi. Hän toimii Helsingin Uutisten, Vantaan Sanomien, Länsiväylän ja Turkulaisen vastaavana päätoimttajana.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)