Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Legokirkossa rakennetaan yhdessä aiheesta ”Mukavaa elämässä”

 

Kuva: Sari Savela

Mikkelin Lähemäen seurakuntatalolla järjestetään sunnuntaina 12. maaliskuuta ensimmäistä kertaa Legokirkko. Jumalanpalveluksessa on legosaarna ja kolehtihaaviinkin saa sujauttaa legoja Venäjän lastenkotien lapsille.

Lastenohjaaja Anu Karhunen kertoo radio Mikkelin verkkosivuilla, että Legokirkko on uusi kiva juttu, jota ei ole aikaisemmin toteutettu Mikkelissä. Karhusen mukaan lapsille jaetaan jo kirkon ovella pussukat legoja, joista he voivat rakentaa omia luomuksia kirkon ”Mukavaa elämässä” -teeman mukaisesti. Lasten rakentamia legoteoksia hyödynnetään myös jumalanpalveluksen saarnassa.

Legokirkkoon voi valmistautua jo kotona rakentamalla legoista legokirkon teeman mukaisia luomuksia. Halutessaan omasta tuotoksesta voi ottaa kuvan ja lähettää sen Petteri-papille osoitteeseen petteri.kilpelainen@evl.fi. Lähetetyt kuvat näkyvät 12.3. Legokirkossa valkokankaalla.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kirkkoon voi ottaa mukaan omia legoja, jotka haluaa lahjoittaa eteenpäin. Legokirkossa kerätään legokolehti Venäjän lastenkotien lapsille.

– Legokirkkoon on tervetulleita kaikki. Erityisesti paikalle toivotaan paljon lapsia ja nuoria, Petteri Kilpeläinen sanoo.

Legokirkko pidetään Mikkelin Lähemäen seurakuntatalolla 12.3. klo 15. Kirkon päätteeksi on kirkkokahvit ja -mehut.