Leena Honkakarin Israel on ainutlaatuinen, riemastuttava ja rasittava

 

Leena ja Jari Honkasalo toimivat Immanuel-seurakunnan työyhteydessä Tel Aviv-Jaffassa.

Israelissa asuva Leena Honkakari aloittaa seurakuntalaisen blogistina. Hän kirjoittaa blogeissaan ruohonjuuritason kohtaamisista erilaisten ihmisten kanssa.

1. Leena Honkakari, mitä teet työksesi?

Toimimme molemmat mieheni Jarin kanssa Immanuel-seurakunnan apujoukoissa; Jari pappina ja minä diakonissana. Työpäivämme ovat ihastuttavan erilaisia ja sisältävät käytännössä kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä; viemäriputkien avaamisesta julistukseen ja sielunhoitoon, hallinnointia, uusien työtovereiden perehdyttämistä, ihmisten kohtaamisia kirkossa ja sen ulkopuolella jne.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

2. Kuinka Israel on muuttanut sinua ihmisenä?

Olen ymmärtänyt kuinka armoton ihminen olen itseäni kohtaan. Opettelen sitä, että riitän oikein hyvin kielipuolisena kulttuuriummikkona – ja se voi olla jopa hauskaa! – ja että pelkkä läsnäolo voi riittää kulttuurissa, missä hiljaa oloa tulkitaan usein hyvin negatiivisesti ja että Jumalan salaisuudeksi jää kuitenkin suurin osa, mitä työssäni lähetystyöntekijänä oikeasti tapahtuu. Ja vielä aika vaikea läksy: että voisin itsekin nähdä sitä potentiaalia, jonka Jumala on minuun istuttanut – ja antaa sen kukoistaa.

3. Mistä saat mielekkyyden työhösi?

 Yksinkertainen, syvä vakuuttuneisuus siitä, että olen oikeaan aikaan oikealla paikalla.

4. Mikä Raamatun kohta on puhutellut sinua erityisesti viime aikoina?

Psalmi 115:7: ”Niillä on kädet, mutta ne eivät kosketa…” Lempeä, rakastava kosketus voi joskus olla tarvittava evankeliumi. 

5. Luonnehdi kolmella adjektiivilla Israelia?

Ehdottomasti aivan ainutlaatuinen, riemastuttava ja rasittava.

6. Mitä erityisesti kaipaat Suomesta?

Pieniä ja suurempia rakkaita, ystävien kohtaamisia, luonnon hiljaisuutta ja rauhaa.

7. Millaisista aiheista aiot kirjoittaa blogissasi?

En ole mikään Israel-ekspertti, joten varmaankin ruohonjuuritason kohtaamisista erilaisten ihmisten kanssa. 

8. Mikä on suosikkiruokasi Israelissa? Entä Suomessa?

Viime syksynä aikapulasta johtuen: Köyhän miehen pasta eli spagetti öljyllä, valkosipulilla, suolalla ja parmesaanilla höystettynä. Suomessa Saarioisten rusinamaksalaatikko puolukkasurvoksen kanssa – ja hätätapauksessa vaikka kylmänä! 

9. Mikä on mottosi?

Jumalalla on täydellisen kaunis aikataulunsa – ja se ei ole koskaan liian myöhässä!

*

Leena ja Jari Honkakari ovat asuneet Israelissa nelisen vuotta; ensin vajaan vuoden sekä Jerusalemissa että Haifassa ja sittemmin pari vuotta Tel Aviv-Jaffassa. Pariskunnalla on kolme lasta ja seitsemän lastenlasta. Honkakarit toimivat Lähetysyhdistys Kylväjän työyhteydessä.

 

 

 

Aiheet