Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Lausanne-liike juhli 40-vuotista taivaltaan

 

Michael Oh on Lausannen kansainvälinen johtaja. KUVA: TIMO KESKITALO.

Vuonna 1974 noin 2300 osanottajaa eri kristillisistä kirkoista kokoontui Sveitsin Lausanneen. Syntyi Lausannen julistus, jossa kuvataan kristinuskon perusteesejä. Neljäkymmentä vuotta myöhemmin Lausannessa vietettiin juhlia.

– Emme saa mukautua tämän maailman mukaan, vaan meidän tulee uudistua, muistutti Lausannen kansainvälinen johtaja Michael Oh juhlatilaisuudessa.

Lausannen lähetysliike juhli 7. toukokuuta 2014 historiaansa Lausannessa Sveitsissä. 40-vuotisjuhlaan osallistui n. 150 henkilöä lähes 40 Euroopan maasta. Osallistujista muutamat olivat mukana 40 vuotta sitten John Stottin, Samuel Escobarin ja Billy Grahamin kanssa. Silloin 40 vuotta sitten mukana oli vahvasti lähetysajattelijoita Pohjois- ja Etelä-Amerikasta. Nyt mukana oli hyvä joukko uusia eurooppalaisia, Aasiasta ja Afrikasta Eurooppaan muuttaneita kristittyjä johtajia.

Lausannen uusi kansainvälinen johtaja Michael Oh sanoi että kristittyjen elämä on ”eri merkkistä” kuin maailman elämä. Emme saa mukautua tämän maailman mukaan, vaan meidän tulee uudistua. Totuus vaikuttaa ajatteluumme ja elämäntapaamme.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

– Suurin uhka ovat kristityt, jotka eivät elä kuin kristityt. Ei ole yllättävää, jos jumalattomat elävät jumalattomasti, mutta on traagista, jos kristityt elävät jumalattomasti. Jumalan armo eletään todeksi, Oh sanoi.

Iltajuhlan päätteeksi hän muistutti että varsinaiseen juhlaan on aihetta vasta, kun työ on tehty, eli evankeliumi on julistettu kaikille kansoille ja Kristus on tullut takaisin.

Suomesta tilaisuudessa oli mukana pastori Timo Keskitalo vaimonsa Helena Laavin kanssa.

– Lausannen julistus on edelleen maailmanlaajasti merkittävä yhdistävä ja linjaa luova dokumentti. Se on luultavasti merkittävin dokumentti sitten reformaation. Lausannen kolmas konferenssi Kapkaupungissa 2010 on mainittu kristikunnan historian laajapohjaisimmaksi kokoontumiseksi, Timo Keskitalo kertoo.

Lausannen julistus muodostaa muun muassa Suomen Evankelisen Allianssin teologisen linjan. Siihen voi tutustua tästä linkistä.