Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Lauri ”Late” Johansson, Anna-Mari Kaskinen, Voitto Huotari ja moni muu Saaren orpokotijuhlien puhujina

 
ilmakuva-punatiilisestä-kirkosta-kuvassa-näkyy-myös-muita-rakennuksia

Kuva: Parikanniemisäätiö

Tulevana viikonloppuna 13.-14.8. vietetään kolmen vuoden tauon jälkeen Parikkalan Saaren kirkon orpokotijuhlia teemalla ”Hänen armonsa kestää”.

Juhlien ohjelma koostuu seuroista, raamattuopetuksista, messuista ja lähetysjuhlasta. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa. Lisäksi juhlia leimaa voimakas virren veisuu, kerrotaan Parikanniemisäätiön tiedotteessa.
Perjantaina 12.8. järjestetään juhlia valmistavat talkoot, joiden päätteeksi on talkoomessu. Illan päätteeksi järjestetään Linnunpelätin ja saarnamies -laulu- ja runoilta, jossa laulut ja runot pohjautuvat evankelista Erkki Lemisen teksteihin. Lemisen syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Lauluja tulkitsee Johanna Tähkäpää ja runoja Ari Tähkäpää.
Juhlilla on mukana noin 30 puhujaa ja esiintyjää. Heidän joukossaan muun muassa emerituspiispa Voitto Huotari, Päivi Kuokkanen, Lauri ”Late” Johansson, Jaakko Pirttiaho, Pirkko Säilä, Jukka Norvanto, Saara Kinnunen ja Esko Luukkonen.

Parikkalassa Oronmyllyn kesäteatterissa esitetään juhlien aikaan Aura Latvuksen elämästä kertova näytelmä Hiekkaan piirretty, jonka on ohjannut Eija Vilpas. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Mirja Valtonen ja Teuvo V. Riikonen. Esityksiä on juhlien aikaan kaikkiaan viisi.

Parikkalan Saaren kirkon Orpokotijuhlat järjestää Parikanniemisäätiö, Parikanniemen ystävät ry ja Parikkalan seurakunta.
Juhlia on mahdollista seurata Radio Patmoksen kautta ja sunnuntaina Parikannimen YouTube-kanavan kautta.