Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Lauantaina Helsingissä marssitaan jälleen elämän puolesta

 

Syyskuussa 2021 järjestettiin ensimmäistä kertaa Helsingissä Marssi elämän puolesta.

Marssi elämän puolesta järjestetään Helsingissä lauantaina 10. syyskuuta. Järjestäjien tavoitteena on tehdä tapahtumasta vuotuinen perinne.

Marssin elämän puolesta tarkoituksena on lisätä yhteiskunnallista keskustelua abortin todellisuudesta, joka koskettaa monia suomalaisia. ”Haluamme puolustaa elämää hedelmöittymisestä alkaen ja olla muistuttamassa, että jokainen ihmiselämä on ainutlaatuinen lahja”, järjestäjien lehdistötiedotteessa todetaan.

Järjestäjien mukaan tarve puolustaa syntymättömiä lapsia on suurempi kuin koskaan, sillä EU:n parlamentti on julkilausumassaan todennut abortin ihmisoikeudeksi ja Suomessa Oma tahto -kansalaisaloite on tulossa eduskunnan käsittelyyn. Aloitteessa vaaditaan aborttilainsäädännön helpottamista.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Marssi elämän puolesta alkaa Senaatintorilta Helsingistä 10.9. klo 14. Marssin avaa pastori Samuli Siikavirta. Senaatintorilta matka jatkuu Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta eduskuntatalolle. Eduskuntatalolla emeritusprofessori Tapio Puolimatka ja Esther
Peltonen pitävät puheen.

Tapahtuman järjestävät Jyväskylän ja Kouvolan Elämän puolesta -ryhmät yhteistyössä Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan ja Patmos lähetyssäätiön kanssa.