Lapuan nuoret tähtäävät vaalissa Suomen ennätykseen

 

Nämä seurakunnan tietoiskun tavoittamat Lapuan lukion opiskelijat pitivät selvänä

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyö tähtää alle 18-vuotiaiden äänestysaktiivisuuden Suomen ennätykseen. Päämääränä on peräti 100 prosentin äänestysaktiivisuus tässä ikäluokassa, johon kuuluu Lapualla 363 nuorta.
– Joku sen Suomen ennätyksen tekee, joten miksei se voisi olla Lapua! hehkuttaa nuorisopastori Ulla Latomäki.

Ennätykseen pyritään monin keinoin. Jokaiselle 16- ja 17-vuotiaalle äänestäjälle on lähetetty henkilökohtainen kirje, ennätysyritykseen on haastettu oppilaita suoraan kouluilla ja opettajia on kannustettu pitämään vaaliasiaa esillä. Lukiolla ja ammattioppilaitos Sedussa pidetään yhtenä päivänä ennakkoäänestys ja yläastelaiset kutsutaan äänestämään seurakuntatalolle. Nuorisovaltuuston jäsenet tukevat kampanjaa omassa ikäluokassaan. Myös Facebookin kautta nuoria muistutetaan asiasta.

Hengennostatukseen kuuluu lokakuun viimeisenä sunnuntaina myös Suuri Vaalistartti -tapahtuma, jossa ehdokkaat ja äänestäjät tapaavat toisiaan sekä Metallimessu Lapuan tuomiokirkossa. Metallimessuun on kutsuttu mukaan naapuriseurakuntiakin, jotta vaali-into nousisi koko Etelä-Pohjanmaalla

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

– Teemme seurakuntana kaikkemme ennätyksen eteen, sillä hyvä tulos olisi tuen osoitus koko kristilliselle kirkolle ja evankeliumin sanomalle. Me emme tietenkään ole kiinnostuneita nuorista ensisijaisesti äänestäjinä, vaan lunastettuina sieluina. Äänestäminen on askel matkalla aikuisuuteen ja vastuunottoon omasta seurakunnasta, sanoo Heli Karhumäki seurakunnan viestinnästä.