Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Lapsille julkaistaan uusi virsikirja

 

Uusi Lasten virsi -laulukokoelma julkaistaan ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Lapsille suunnattu kirja palvelee myös lasten kanssa eläviä ja toimivia aikuisia esimerkiksi perhemessuissa, kouluissa, päivähoidossa ja kodeissa.
– Näissä lauluissa kaikuu lapsen ääni, lapsen, joka hyppii ja pomppii, leikkii ja laukkaa, pohtii ja ihmettelee. Niissä kuuluu lapsi, joka toivoo tulevansa nähdyksi ja kuulluksi, joka rakentaa kirkkoa omalla olemuksellaan ja on oikea seurakuntalainen, pohtii kirjan toimittaja Mari Torri-Tuominen.

Edellinen Lasten virsi ilmestyi vuonna 1997. Ensimmäinen Lasten virsi julkaistiin vuonna 1988, mutta kirjan juuret ovat 1800-luvulla ja Pyhäkoululauluja-kirjoissa.

Lasten virressä on 170 laulua, joista puolet on uusia, osa kokokaan kirjaa varten tehtyjä. Uusia teemoja ovat muun muassa luonnonsuojelu ja surun käsittely. Laulujen kielessä on pyritty konkretiaan ja ymmärrettävyyteen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kirjan toimikuntaan ovat kuuluneet kirjailija, runoilija Anna-Mari Kaskinen, pastori Timo-Matti Haapiainen, kanttori Riikka Jäntti, lapsityönohjaaja Eija Kattelus, lastenohjaaja Margit Kuivalainen, kustannuspäällikkö Eeva Johansson sekä kirjan toimittaja, musiikkikouluttaja ja kanttori Mari Torri-Tuominen.

Lasten virsi julkistetaan 2. joulukuuta Helsingin Lauttasaaren kirkon perhemessussa. Lasten virren julkaisee Seurakuntien Lapsityön keskus ry ja kustantaa Lasten Keskus Oy.