Lapsia leirille vieneet kristityt pidätettiin epäiltynä kidnappauksesta Intiassa

 

Kuva: helovi/iStock

Kuusi kristittyä, jotka olivat viemässä lapsia kristilliselle leirille Intiassa, on pidätetty. Heitä syytetään kidnappauksesta ja pakko käännyttämisestä.

Lapsia oli lähdössä leirille 72. Heidät ja heitä vahtineet kahdeksan aikuista otettiin kiinni juna-asemalla, kun he olivat lähdössä leirille. Evangelical Focus -sivuston lähteen mukaan kaikki lapset olivat kristityistä kodeista, ja heidän vanhempansa olivat antaneet suostumuksensa leirille lähtöön.

– Sanoin poliisille, että olen syntynyt kristittynä, ja olemme menossa leirille. He eivät kuunnelleet minua, vaan veivät meidät poliisiasemalle, kertoo 15-vuotias Akash Gundia.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Akashin mukaan nuorimmat kiinni otetut olivat 6-vuotiaita. Heidät luovutettiin kuitenkin heitä hakemaan tulleille vanhemmille. Akashin isä kertoi, että hän ja muut vanhemmat vakuuttelivat poliiseille, että kaikki lapset olivat kristityistä kodeista, joten kyseessä ei ollut pakko käännytys. Akash pääsi silti kotiin vasta 25:n päivän päästä. Akashin isä Singh Gundia kertoo, että vanhemmat lähettävät lapsensa leirille joka kesä.

Yksi alaikäinen ja viisi aikuista ovat edelleen vankaudessa. Heidän syytetään rikkoneen niin sanottua uskonnonvapauslakia, josta voi saada vuoden vankeutta. Lisäksi kidnappauksesta saa Intiassa seitsemän vuotta vankeutta. Syytetyt saattavat siis saada jopa kahdeksan vuotta vankeutta, jos syytteet menevät läpi.

 

 

 

 

Aiheet