Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

”Laihduttaminen ei voi olla sitä, että joku toinen määrää, mitä syöt ja miten paljon”

 

Päivi Niemi aikoo avata verkkoon www.psykologinenpainonhallinta.fi-sivuston ennen kesää.

Päivi Niemi yhdistää psykologisen painonhallinnan kursseillaan psykologista ja terapeuttista tietouttaan sekä personal trainer -opintojaan. Hänellä on oma kokemus siitä, miten elämän kriisit näkyvät vyötäröllä.

– Minäkin olen niitä ihmisiä, jotka ovat yrittäneet laihduttaa kaikin mahdollisin keinoin ja kokeilleet lukuisia kuureja. Joskus ne ovat onnistuneet, hetkellisesti, mutta aina kilot ovat palautuneet, ennemmin tai myöhemmin.

– Kun puolisoni Lasse kuoli kaksi vuotta sitten, aloin syödä suruuni suklaata ja lihoin 15 kiloa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Etsiessään ratkaisuja omaan painonhallintaansa Päivi Niemi on hamunnut käsiinsä kaiken tietouden psykologisesta painonhallinnasta.

– Valitettavasti kirjallisuutta ja koulutusta on hyvin vähän. Niin aloin koota aiheesta omaa tietopakettia.

Päivi Niemen pitämät psykologisen painonhallinnan kurssit ovat tulleet täyteen nopeasti.

– Kursseilla opetellaan olemaan rehellisiä. Jos elämässä on surua, siihen ei auta syöminen vaan sureminen. Jos on väsy, ei silloinkaan kannata ahmia vaan levätä. Jos arki on harmaata, sitä ei kannata värittää monenkirjavilla irtokarkeilla!

– On uskallettava astua vaakaan ja tarvittaessa tunnustaa, että ylipainoa on – ja olen siitä itse vastuussa.

Psykologiseen painonhallintaan ei hänestä kuulu se, että joku toinen sanelee, mitä saa syödä ja kuinka paljon.

– Pikemminkin tavoite on se, jokaiselle kirkastuisi se, miten arvokkaita ja ainutlaatuisina olemme Jumalan luomina. Kun rakastamme itseämme terveesti, Raamatun kehotuksen mukaan, tahdomme myös suoda itsellemme hyvää, monipuolista ja ravitsevaa ruokaa.

Päivi Niemen kursseilla ja yksilöohjauksessa käsitellään syömiseen ja liikkumiseen liittyviä tunteita, ajatusmalleja sekä itsetuntoon ja hyvinvointiin liittyviä teemoja syvällisemmin kuin vaakaa ja mittanauhaa tuijotellen.

– Kurssilla syntyvät oivallukset, henkilökohtaiset tehtävät, materiaali sekä ryhmän tuki tarjoavat mahdollisuuden ajatusmallien, haitallisten tapojen ja kielteisten tunteiden muuttumiseen.

Yhdessä käydään läpi painonhallinnan historiaa, onnistumisia ja epäonnistumisia, sekä sitä, millä keinoin pysyviä muutoksia on mahdollisuus saavuttaa.

– On olennaisen tärkeää kysyä itseltään, syönkö tunteeseen, tarpeeseen vai nälkään.

Päivi Niemi kouluttautunut mm. työnohjaajaksi, RE-sielunhoitoterapeutiksi ja seksuaalineuvojaksi. Hänellä on myös psykiatrisen hoidon erikoisammattitutkinto.

Parhaillaan Niemi viimeistelee psykoterapeutin tutkintoaan kansainvälisessä koulutuksessa Tanskassa sekä opiskelee personal traineriksi Varalan Urheiluopistossa.