”Lähetystyöhön kuuluu sekä risti että ylösnousemuksen ilo” – Lähetysyhdistys Kylväjä juhli pyöreitä Tikkurilassa

 
luvun 50 muotoiset ilmapallot, joiden takaa kurkistaa kaksi miestä

Kylväjän lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen ja hallituksen puheenjohtaja Martti Leinonen juhlatuulella. Kuva: Petri Javanainen

Lähetysyhdistys Kylväjä perustettiin päivälleen 50 vuotta sitten Helsingin Herttoniemen seurakunnan pappilassa. Pappila oli Kylväjän ensimmäisen johtajan, pastori Per Wallendorfin koti.

Lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen muistutti Tikkurilan kirkossa järjestetyssä juhlassa Kylväjän olevan olemassa edelleen samasta syystä kuin vuonna 1974. Työtä tehdään, jotta kaikki kansat voivat ylistää Kristusta ja iloita hänestä.

– Kristuksen tunteminen on arvokkaampaa kuin mikään muu.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

–  Ei voi olla lähetetty, ellei tunne lähettäjää. Kristuksen evankeliumin tunteminen ja evankeliumin sisäistäminen on Kylväjän identiteetissä keskeistä, Kääriäinen viitoitti.

Hän totesi Jeesuksen olevan edelleen vastaus kaikkien ihmisten ja kulttuurien syvimpiin kaipauksiin ja kysymyksiin.

– Jeesus ei kuitenkaan ole muovailuvahaa, jota voimme vääntää vastaamaan omia toiveitamme. Vastaus on ristin muotoinen. Ristin teologia tulee aina olemaan Kylväjän ytimessä. Kristuksen seuraamiseen kuuluu osallisuus hänen kärsimyksiinsä.

Ristiinnaulittu ja ylösnoussut

Kääriäisen mukaan evankeliumiin kuuluu sanoma Kristuksesta, joka on sekä ristiinnaulittu että elävä ja ylösnoussut Herra.

– Kärsimyksessä saamme ammentaa ylösnousemusvoimaa ja elää Jeesuksen läsnäolossa, jotta maailma uskoisi. Kristityn elämään kuuluu myös pääsiäisen riemu ja ilo. Hän on Immanuel, Jumala meidän kanssamme.

Tikkurilan seurakunnan lähetyssihteeri Mari Chaulagai kehui seurakunnan ja Kylväjän yhteistyötä, joka alkoi jo vuonna 1978. Vuosikymmenten aikana yhteisiä lähetystyöntekijöitä on ollut kymmeniä.

– Olemme viettäneet lukuisia lähtö- ja tulojuhlia. Nimikkolähetit ovat olleet työkavereita.

Chaulagain mukaan lähetys voi seurakunnassa hyvin. Lähetyspiirejä on kuusi ja lähetyspyhät vetävät hyvin väkeä.

– Yhteinen haasteemme on tavoittaa uutta sukupolvea lähetystyön pariin. Annamme lähetyskasvatusta rippikouluissa, iltapäiväkerhoissa ja perhetapahtumissa, Chaulagai kertoi.

Fidan apulaistoiminnanjohtaja Jyrki Palmi totesi tervehdyksessään, että Kylväjällä ja Fidalla on paljon yhteistä.

– Te olette rohkeasti kristillinen lähetysjärjestö, Palm kehui.

Nainen ja mies seisovat hymyillen kirkkosalissa. Nainen haastattelee miestä
Apulaislähetysjohtaja Hanna Lindberg haastatteli diasporatyön erityisasiantuntija Taneli Skyttää kutsumuksesta. Kuva: Anni Alakiikonen

Kutsu on annettu kaikille

Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Pauliina Parhiala muistutti onnitteluissaan, että kristittyjen tehtävä on tehdä Jumalan rakkaus konkreettiseksi.

– Kutsu julistaa ja palvella on annettu jokaiselle kristitylle.

Kylväjän pitkäaikainen lähetystyöntekijä Taneli Skyttä korosti omalle kutsulle sopivan yhteisön merkitystä varsinkin nuorille, jotka etsivät omaa paikkaansa lähetystyössä.

– On tärkeää hakeutua sellaisiin yhteyksiin, joissa on sopivat rakenteet kutsun toteutumiselle, Skyttä sanoi apulaislähetysjohtaja Hanna Lindbergin haastattelussa.

Tasavuosia juhlittiin puheiden lisäksi vaskimusiikkia ja raamatunlukua kuunnellen. Aikaa oli varattu reilusti myös rukoukseen, jossa muistettiin maailman haasteiden ja lähetystyön lisäksi eilen väistynyttä presidentti Sauli Niinistöä ja tänään virkaan astunutta presidentti Alexander Stubbia.

Kylväjän 50-vuotsijuhlinta jatkuu Kylväjän kesäpäivillä Jyväskylässä 7–9. kesäkuuta.

Mies soittaa kornettia
Lähetysjohtaja emeritus Pekka Mäkipää ilahdutti juhlajoukkoa kornetinsoitolla. Kuva: Anni Alakiikonen

Teksti: Danielle Miettinen

Lue lisää:

Kylväjän juhlavuoden tapahtumia

 
Kylvaja artikkelibanneri