Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Lähetysseuran kummityö on auttanut tuhansia lapsia koulutielle jo 25 vuotta

 

Pirkko Nummela työskentelee aids-orpojen hyväksi Etiopiassa.

– Lapset otetaan mahdollisimman nuorena kummiohjelmaan mukaan ja peruskoulutuksen jälkeen heille pyritään löytämään ammattikoulutusta tai yliopistokoulutusta. He valmistuvat ammattiin ja se on paras tulos, että nuori pääsee jaloilleen ja voi tukea omaa yhteisöään niin, että pääsee itse töihin, sanoo Radio Dein Viikon vieras Pirkko Nummela, joka on työskentellyt miehensä kanssa Etiopiassa aidsorpojen hyväksi.

Pirkko Nummela kertoo Cintajehu-nimisestä tytöstä, joka sai hiv-tartunnan äidiltään. Äiti luovutti kuollessaan Cintajehun tutulle vanhukselle ja toivoi köyhän ja sairaan mummon pärjäävän tytön kanssa.

Cintajehu hoiti pienestä asti itse lääkityksensä ja kävi kerran kuukaudessa sairaakassa tarkastuksissa. Cintajehu kävi koulua yhdeksänteen luokkaan asti. Sen jälkeen sairaus esti koulunkäynnin jatkamisen

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Kummivaroilla Cintajehulle on saatu pieni kauppa, jonka avulla hän elättää itsensä ja häntä aiemmin hoitaneen vanhuksen.

– Aluksi lasten on vaikeampi ymmärtää, miksi joku tuntematon ihminen on ottanut heidät tuettavakseen. Myöhemmin hän oivaltaa, että joku rakastaa minua.

Pirkko Nummela kertoo, että riippuen paikallisesta yhteistyökumppanista ja maasta, kummityön ohessa myös evankelioidaan. Kummilapseksi pääsy ei silti edellytä kristillisen kirkon jäsenyyttä.

Suomen Lähetysseuran kummityö alkoi 25 vuotta sitten Etiopiasta, jossa alettiin tukea Mekane Yesus -kirkon Hosainan hiippakunnan päiväkotilapsia. Pian tämän jälkeen mukaan tulivat Kolumbian luterilaisen kirkon koulujen oppilaat, Mafingan orpokoti Tansaniassa ja Beit Jalan oppilaskoti Palestiinalaisalueilla.

Lähetysseura edistää erityisesti tyttöjen sekä vammaisten ja erilaisia etnisiä tai kielellisiä vähemmistöjä edustavien lasten koulutusta.

Nykyisin Lähetysseura tekee kummityötä kuudessatoista maassa yhteistyössä paikallisen kumppanin kanssa. Lähetysseuralla on lähes 3 500 kummisopimusta. Tukea toimintaan kerätään tänä vuonna 1,2 miljoonaa euroa.

Tällä viikolla voit kuulla lisää Suomen Lähetysseuran 25 vuotisesta kummilapsityöstä Radio Dein ohjelmissa. Viikon vieraana maanantaista perjantaihin klo 15.20 SLS:n lähetystyöntekijä Pirkko Nummela. Päivän vieraana tiistaina 5.3 klo 9.00 ja uusintana klo 13.00 SLS:n kummityön koordinaattori Tuula Koistinen.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)