Lähetysseurakunnan pastorin nimissä väärennettyjä rahankeräyspyyntöjä

 

Facebookissa torstaina nopeasti levinnyt Helsingin Lähetysseurakunnan papin Markku Tuppuraisen väärennetty Facebook-profiili näyttää tältä.

Helsingin Lähetysseurakunnan nimissä liikkuu sosiaalisessa mediassa väärennettyjä rahankeräys- ja rukouspyyntöjä. Pyyntö lähetetään Helsingin Lähetysseurakunnan johtavan pastorin Markku Tuppuraisen Facebook-statuksella, mutta todellisuudessa kyse on hyötymistarkoituksessa tehdystä identiteettivarkaudesta.

Väärennyttyjä Facebook-profiileja ilmenee tasaisin väliajoin. Identiteettivarkauksien kohteeksi ovat joutuneet erityisesti julkisuuden henkilöt.

Väärinkäytöksen kohteeksi on joutunut nyt myös Helsingin Lähetysseurakunnan johtava pastori Markku ”Kure” Tuppurainen.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Tuppurainen kertoo saaneensa tiedon asiasta, kun ystävät alkoivat soitella ja kysellä, onko hän vaihtanut Facebook-profiilinsa uuteen. Samalla ilmeni, että Markku Tuppurainen -valeprofiilista on kaveripyyntöjen lisäksi lähetetty rukouspyyntö, jossa pyydetään myös lahjoittamaan rahaa.

– Olen monessa mukana ja monet saattavat luulla, että minulla on menosssa nyt joku hätäkeräys Filippiinien orpojen hyväksi, vaikka näin ei ole. Eihän tämä henkilökohtaisesti maata kaada, mutta se, että ihmisiä huijataan tällä lailla ja hyväksikäytetään heidän auttamisenhaluaan, on törkeää, kommentoi Markku Tuppurainen Radio Deille.

Tuppuraisen nimissä tehdyn väärennytyn Facebook-profiilin kaverimäärä kasvoi keskiviikon aikana jatkuvasti. Lähetysseurakunnan pastorin mukaan valeprofiilin tunnistaa helposti siitä, ettei ”seinällä” ole lainkaan keskustelua.

Markku Tuppurainen kehottaa ilmiantamaan väärennetyn profiilin aina, jos sellainen tulee Facebookissa vastaan. Markku Tuppuraisen oikean Facebook-profiilin löytyy nimellä Kure Tuppurainen.

Markku Tuppurainen on tehnyt identiteettivarkaudesta rikosilmoituksen Keuruun poliisille ja pyytänyt Facebookin ylläpitoa poistamaan väärennetyn profiilin.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)