Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Lähetysseura myöntää 30.000 euroa avustusta Tansaniaan koronaviruksen torjuntaan

 

Radio on tärkeä tiedotusväline kehitysmaissa. Kuvassa tansanialaisia naisia. Kuva: Salla Matilainen / Kirkon kuvapankki

Koronavirusepidemia leviää maailmalla nopeasti. Viruksen leviämisen hidastamiseksi ihmiset tarvitsevat oikeaa tietoa. Kehitysmaissa monen ihmisen ensisijainen tiedonlähde on radio.

Lähetysseura myöntää 30 000 euroa katastrofiapua tietouden jakamiseen radion välityksellä Tansaniassa.

Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes ja Suomen Podcastmedia ovat tehneet Koronan anatomia -podcastin Supla-palveluun. Nyt ne ovat yhteistyössä Tanzania Development Information Organization TADIOn ja Tansanian terveysministeriön kanssa kehittäneet siitä Tansaniaan sopivan version. Tansaniassa oli 6.4. mennessä 22 todennettua koronavirustapausta ja yksi kuollut.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

TADIOn yli kolmekymmentä yhteisöradiota tavoittavat Tansaniassa yli 15 miljoonaa ihmistä, joiden ensisijainen tiedonsaantikanava on yhteisöradio. Myös Tansanian evankelisluterilaisella kirkolla on useita radiokanavia, joiden kautta kuulijakuntaa on mahdollisuus kasvattaa entisestään.

Suomen Lähetysseura myöntää Vikesille 6 000 euroa podcastien tuottamiseen yhteistyössä TADIOn ja Suomen Podcastmedian kanssa. Lisäksi Lähetysseura myöntää 24 000 euroa yhteistyökumppanilleen TCRS:lle (Tanganyika Christian Refugee Service) aurinkopaneeleilla varustettujen radioiden jakamiseen erityisesti haavoittuville ryhmille. TCRS:n tavoitteena on jakaa noin 1 300 radiota, joiden kautta on mahdollisuus välittää myös muuta koulutusta, joka nyt koronatilanteen takia on peruuntunut. Lisäksi TCRS jakaa käsisaippuaa ja suojautumisvälineitä sekä tietoa hyvästä hygieniasta.