Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Lähetysjuhlat perutaan – ensimmäistä kertaa Suomen Lähetysseuran historiassa

 

Suomen Lähetysseura ja Lahden seurakuntayhtymä peruuttavat Lahdessa 22.–24.5. pidettäväksi suunnitellut Lähetysjuhlat koronavirusepidemian takia. Lähetysjuhlia on järjestetty vuosittain Lähetysseuran perustamisesta eli vuodesta 1859 saakka.

Lähetysväkeä kokoavat Lähetysjuhlat on järjestetty vuodesta 1859 saakka joka vuosi. Koskaan aikaisemmin tapahtumaa ei ole peruttu.

Lähetysjuhlat on yksi Suomen vanhimmista vuosittain järjestettävistä yleisötapahtumista ja suurin kirkon kansainvälisen toiminnan tapahtuma. Lähetysjuhlat on kerännyt vuosittain useita tuhansia kävijöitä lähetystyön teemojen pariin, ja juhlilla on ollut paljon kansainvälisiä vieraita. Tänä vuonna juhlien teemana oli Missä taivas on? ja tarkoituksena oli juhlistaa Lähetysseuran työn alkamista 150 vuotta sitten Namibiassa. Juhlille oli tulossa kunniavieraita Namibiasta, mm. Namibian evankelisluterilaisen kirkon piispa Veikko Munyika.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Lähetysseurassa olemme pettyneitä siihen, että joudumme tekemään päätöksen Lähetysjuhlien peruuttamisesta. Viranomaislinjauksen mukaan meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa ja ymmärrämme tilanteen vakavuuden. Lähetysjuhlille on tultu sotien aikana ja monenlaisina vaikeina vuosina.  Olemme historiallisessa ja hämmentävässä tilanteessa. Valmistelut yhdessä Lahden seurakuntien kanssa ovat sujuneet erinomaisesti ja pohdimme, voisimmeko lähitulevaisuudessa tehdä jotain samankaltaista tapahtumaa yhdessä ja hyödyntää tehtyä työtä, sanoo Lähetysseuran varatoiminnanjohtaja Satu Kantola.

Lähetysjuhlat järjestetään yhteistyössä paikallisseurakunnan, hiippakunnan ja joka toinen vuosi Kirkkopäivien kanssa, ja juhlia on pidetty eri puolilla Suomea. Tänä vuonna juhlia olivat Lähetysseuran kanssa järjestämässä Lahden seurakuntayhtymä, Lahden kaupunki ja Mikkelin hiippakunta.

– Tilanne on mikä se on, ja valitettavasti joudumme nämä yhdessä suunnitellut lähetysjuhlat perumaan. Haluamme kiittää Suomen Lähetysseuraa yhteisesti kuljetusta matkasta. Toivomme kaikille runsasta siunausta poikkeusolojen keskelle, sanoo Keski-Lahden seurakunnan kirkkoherra Miika Hämäläinen.

Seuraavat Lähetysjuhlat on tarkoitus järjestää yhteistyössä Kirkkopäivien kanssa Oulussa 21.–23.5.2021.