Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Lähetysjohtaja Timo Rämä: ”Kansanlähetys on puoluepoliittisesti sitoutumaton”

 

Suomen Kuvalehti kartoitti artikkelissaan Kristillisdemokraattisen puolueen taustoja. KUVA: Matti Korhonen

Tuore Suomen Kuvalehti (33/2011) väittää, että Kristillisdemokraattista puoluetta ohjailtaisiin Kansanlähetyksestä käsin. ”On epäilty, että Kansanlähetys ohjaa nykyistä puoluetta”, lehti kirjoittaa. Lehti epäilee, että puoluetta johdetaan ”Räsästen keittiön kautta”, koska puheenjohtaja Päivi Räsäsen puoliso toimii Kansanlähetysopiston rehtorina.

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja, rovasti Timo Rämä kiistää epäilyt. – Se olisi ansiotonta arvonnousua. Ei meillä nyt niin suuri vaikutusvalta ole, Rämä toteaa. – Kansanlähetys on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Me emme puutu puoluepolitiikkaan, hän sanoo.

Timo Rämä tietää, että Kristillisdemokraattisessa puolueessa on henkilöitä, jotka pitävät Kansanlähetystä hengellisenä kotinaan.

– Mutta näitä henkilöitä on muissakin puolueissa, Rämä tähdentää.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Suomen Kuvalehden mukaan Kristillisdemokraateilla on vahvoja siteitä tiukkoihin herätyskristillisiin yhteisöihin, joskin puolue saa ääniä myös tavallisilta kirkon jäseniltä. Lehti kertoo puoluesihteeri Peter Östmanin arviosta, jonka mukaan KD:n aktiivijäsenistä suurin osa kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon. Puolueen äänestäjistä osa tulee myös niin sanotuista vapaista suunnista, helluntaiherätyksestä ja vapaakirkosta.

Suomen evankelisluterilainen Kansanlähetys on osa Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa vaikuttavaa viidettä herätysliikettä.