Lähetysjohtaja Mika Tuovinen linjasi Kansanlähetyksen suhdetta kirkkoon

 

Mika Tuovinen puhui Kansanlähetyspäivillä Kansanlähetyksen näystä, toiminnasta ja ajankohtaisista teemoista. Kuva: Matti Korhonen

– Suomen evankelis-luterilainen kirkko on tärkein yhteistyökumppanimme, Tuovinen linjasi Polttopisteessä-puheessaan Kansanlähetyspäivillä lauantaina.

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen totesi tänään Kansanlähetyspäivillä, että moni on kysynyt herätysliikkeen suhteesta kirkkoon. Hän sanoi, että kirkko on Kansanlähetyksen tärkein yhteistyökumppani.

– Toteutamme kirkon lähetystehtävää, tuemme seurakuntia raamattuopetuksessa, julistustyössä, rippikoulutyössä, lapsi- ja nuorisotyössä ja monella muullakin tavalla. Monen hengellinen koti on paikallisseurakunnassa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Samalla Tuovinen totesi, että Suomen seurakunnat ovat hyvin erilaisia. Suuri osa seurakunnista haluaa Tuovisen mukaan seurata Raamatussa ja kirkon tunnustuksessa ilmaistua oppia julistuksessa ja toiminnassa.

– Toisaalla paimenet sanovat, ettei voi tietää, onko Jumala olemassa, jossain ei uskota Jeesuksen jumaluuteen, ristinkuolemaan, ylösnousemukseen ja takaisintuloon. Jossain avoimesti hylätään kirkon avioliittokäsitys. Jossain herätyskristityiltä halutaan ottaa toimintamahdollisuudet pois, Tuovinen arvioi.

– Tiedostamme, että tässä maailmassa ei ole täydellistä seurakuntaa, yhteisöä eikä työntekijää. Mutta yhteisöt ja työntekijät suhtautuvat Jumalan ilmoituksen eri tavoin. Jotkut pitävät Raamattua ihmisten mielipiteinä, meille se on ilmoitus, jonka mukaan tulee uskoa ja jota tulee opettaa, Tuovinen painotti.

Kirkossa, mutta omasta identiteetistä kiinni pitäen

Hän totesi, että Kansanlähetyksellä ei ole tarpeeksi kokoontumispaikkoja ja pappeja, jotta jumalanpalveluksia voisi järjestää nykyistä enemmän. Sen sijaan liikkeen vahvuutena on ollut kristittyjen yhteinen pappeus.

– Täällä on paljon uskovia, jotka voivat olla hengellisinä isinä, äiteinä, siskoina ja veljinä kodittomille ja yksinäisille kristityille.

Yksi konkreettinen askel, jonka kristityt voivat ottaa, on avata koti toisille kristityille yhteistä rukousta ja Raamatun lukemista varten.

– Tärkeämpää kuin missä olemme, on se, mitä, miten ja millaisia olemme. Kirkkoon jäädessämme on tärkeää pitää kiinni omasta identiteetistämme ja julistaa rohkeasti sanaa, kuten Paavali käski Timoteusta tilanteessa, jossa seurakuntiin oli tullut harhaopettajia.

Kansanlähetyspäiviä vietetään 7.–9. heinäkuuta Hausjärven Ryttylässä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie