Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Lähetyshiippakunnan piispa: “Tärkeintä on evankeliumin julistaminen”

 

Lähetyshiippakunta on nimennyt Risto Soramiehen piispakseen.

Lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramiehen mukaan kaikessa kristillisessä työssä tärkeintä on evankeliumin julistaminen.

Lähetystyötä lähellä ja kaukana

Ennen piispan virkaa Soramies teki 40 vuoden ajan lähetystyötä Saksassa ja Turkissa. Hänen mukaansa kaikessa hengellisessä työssä tärkeintä on pitää mielessä iankaikkisuusnäkökulma ja julistaa evankeliumia.

– Meistä jokainen on menossa viimeiselle tuomiolle. Kun synnit on annettu anteeksi, kaikki on tässä mielessä hyvin, Soramies toteaa.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Vaikka varsinainen Lähetyshiippakunta perustettiin vain kaksi vuotta sitten, siihen kuuluvilla seurakunnilla on ollut toimintaa jo 15 vuoden ajan. Toimintamuoto ei siis sinällään ole uusi. Pääasiassa seurakuntien toiminta painottuu sunnuntain jumalanpalvelukseen.

Paljon positiivisia puolia

Risto Soramies on Suomeen kaksi vuotta sitten perustetun Lähetyshiippakunnan ensimmäinen piispa. Hänen tehtäviinsä kuuluu pääasiassa hiippakuntaan kuuluvissa seurakunnissa vierailu, joihin myös viime sunnuntain piispanmessu Pyhän Tuomaksen seurakunnassa Espoossa lukeutuu. Piispa toimii myös pastorien pastorina, mikä tarkoittaa esimerkiksi sielunhoitoa ja neuvojen antamista.

Lähetyshiippakuntaan kuuluu tällä hetkellä noin 30 seurakuntaa ympäri Suomea. Kohtuullisen suuresta työmäärästä huolimatta Soramies kertoo työssään olevan paljon positiivisia puolia – muun muassa saarnaamista, opettamista ja ihmisten kohtaamista.

– Varsinainen hengellinen työ tapahtuu messuissa, joihin kaikki ovat tervetulleita, Soramies päättää.