Lähetyksen kesäpäivillä sukelletaan syvemmälle

 

Raahen kirkko on Lähetyksen kesäpäivien päänäyttämö. Kuva: Sari Savela

Tulevana viikonloppuna vietetään Lähetyksen kesäpäiviä merellisessä Raahessa. Lähetyselämän makuun pääsee muun muassa mongolialaisessa jurtassa ja juoksemalla Bangladeshin koululaisten hyväksi.

Viikonlopun 16.6.-18.6. aikana sukelletaan Syvemmälle sekä reformaation että Suomen juhlavuoden teemoihin raamattuopetusten, musiikin ja lähettien kuulumisten kautta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lähetysyhdistys Kylväjä ja Raahen seurakunta, jonka keskeltä on yli sata vuotta lähetetty ja lähdetty lähetystyöhön. Raahessa toimii tiettävästi Suomen vanhin, 150-vuotias lähetyspiiri.

”Meillähän on juhlajulisteessa paikallinen maamerkki ja ylpeydenaihe: Taskun pooki. Perämeren valoisina kesäöinä valoa heijastamaton majakka on riittänyt ohjaamaan laivaliikennettä. Upeasti restauroituna, se toimii edelleen ja muistuttaa vanhan merenkulkukaupungin historiasta”, Raahen seurakunnan kappalainen Petri Tervo kertoo ja jatkaa: ”Seurakunnalle karmeinta on, jos siitä tulee pooki – valoa heijastamaton majakka. Suokoon Taivaan Isä, että kaikki saisivat öljyä lamppuihinsa. Kotiin ja kotiseurakuntaan vietäväksi, jotta loistaisimme kaikki Sanan lamppuina”,

Raahen kirkossa ja sen lähiympäristössä on ohjelmaa kaiken ikäisille. Raamattuopetukset vievät syvemmälle syntiin, armoon ja uuteen elämään. Raahen seurakuntakodille rakennetussa Lähetysmaailmassa voi haistaa ja maistaa lähetyselämää sekä tavata lähettejä kahvi- tai teekupin äärellä. Kanavissa pureudutaan lähtemisen ja lähettämisen kysymyksiin. Ulkomailta saapuu vieraaksi lähetystyöntekijöiden lisäksi Viron lähetyskeskuksen johtaja Leevi Reinaru sekä arabipastori Elias Said Israelista.

Urheilulähetys ja kristillinen urheilutyö tulevat tutuiksi perjantain hyväntekeväisyysjalkapallo-ottelussa Raahen seurakunta – FLOM Sports Club. Lauantaina juostaan Bangladeshin koululaisten hyväksi. Juoksutapahtuma sopii kaiken ikäisille ja torin ympäristössä olevaa reittiä voi kiertää myös kävellen.

Lähetyksen kesäpäivillä on omaa ohjelmaa alle kouluikäisille ja kouluikäisille lapsille. Etenkin nuorille kohdistetuissa iltatilaisuuksissa kuullaan laulaja-lauluntekijä Mirkka Paajasta ja Raahen seurakunnan nimikkolähettiä, virolaista muusikko Joel Reinarua. Musiikkia on luvassa myös Jukka Leppilammelta ja Hanna Ekolalta. Perjantai-iltana hiljennytään Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Suomalaiseen messuun, jossa on mukana myös lauluyhtye Sointu.