Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Lähetyksen kesäpäivät järjestetään Vierumäen urheiluopistolla – luvassa on yhteislenkki, yrittäjäseminaari ja yhdessäoloa

 

Outi ja Lee musisoivat Lähetyksen kesäpäivillä. Outi Müller osallistui keväällä kristittyjen artistien yhteiseen musiikkivideoon He eivät koskaan sydäntämme saa, jolla tuetaan Ukrainainan sodan vuoksi apua tarvitsevia ihmisiä Kylväjän kautta. Kuva: Outi ja Lee.

Kesäpäivät vastaavat patoutuneeseen kohtaamisen kaipuuseen, jota kertyi kahden koronavuoden aikana.

Onko urheilulähetystyötä tekevälle järjestölle osuvampaa kesäjuhlien viettopaikkaa kuin Vierumäen urheiluopisto Heinolassa? Siellä Lähetysyhdistys Kylväjä järjestää Lähetyksen kesäpäivät 10.–11. kesäkuuta.

– Halusimme löytää sellaisen tapahtumapaikan, jonne olisi helppo tulla perheenä viettämään kesäistä viikonloppua. Vierumäen urheiluopisto oheispalveluineen on toimintaan kutsuva. Toivomme, että tämä ympäristö tukee kohtaamisia toinen toistemme kanssa tapahtuman aikana, verkosto- ja kumppanuusjohtaja Hanna Räsänen

KRS Krito 10.-23.6.

Kesäpäivien ohjelmasta löytyy yhteislenkki sekä lähetyksestä innostuneen Saara Nikanderin juoksuvinkit. Samalla juoksusta kiinnostuneet saavat tietoa lähetysjärjestöjen yhteisestä Run 4 Mission -juoksuhaasteesta.

Kahtena edelliskesänä Lähetyksen kesäpäivät järjestettiin verkkotapahtumana. Tämänvuotista tapahtumaa suunniteltaessa huomioitiin työn ystäviltä kuultu patoutuneen kohtaamisen kaipuu ja tälle haluttiin luoda tapahtumassa tilaa.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa on mahdollisuus tavata lähetystyöntekijöitä eri puolilta maailmaa ja kuulla työn etenemisestä. Mukana ovat muun muassa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, professori Miikka Ruokanen Kylväjän lähetystyöntekijöitä pakolaistyöstä ja suljetuista maista. Musiikillaan kuulijoita ilahduttavat Outi ja Lee.  Lasten ohjelmassa on tavattavissa Pikku Kylväjästä tuttu Walma Välkky. Lauantai-ilta huipentuu uusien lähettien siunaamiseen iltajuhlassa.

Mutta ohjelmasta löytyy myös yllätyksiä. Yrittäjille ja liike-elämässä vaikuttaville tarkoitettu Agora-verkosto käynnistyi vuosi sitten. Kesäpäivien alla perjantain iltapäivässä järjestetään verkoston seminaari, jonka paneelissa kristityt yrittäjät keskustelevat aiheesta: Kuinka kannan ristiä liike-elämässä.

– Toivomme, että kesäpäivien monipuolinen kattaus houkuttelee myös kävijöitä, joille Kylväjä on entuudestaan vieraampi, Räsänen toteaa.

Ennakkotapahtumana järjestetään missiologinen symposium teologeille ja lähetyksestä vastaaville seurakuntien työntekijöille. Symposiumiin osallistuvat muun muassa Jukka Kääriäinen, Eero Junkkaala, Hanna Lindberg, Nanna Rautiainen, Vesa Häkkinen, Katri Härkönen ja Daniel Nummela.

Tänä vuonna tapahtumaa ei striimata. Yhteistyökumppanina toimii Heinolan seurakunta. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu ennakkoseminaareihin 31.5. mennessä täällä.

 
Kylvaja artikkelibanneri