Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jo lähes 500 suomalaista käyttää päivittäin Domini Life -mobiilisovellusta – käyttäjiä kymmenessä maassa

 
maahanmuuttajia ja Domini Life

Myös moni Suomessa asuva maahanmuuttaja on löytänyt Domini Lifen. Aluepäällikkö Arja Savuoja (kuvassa) kertoo, että sovellus auttaa heitä suomen opiskelussa. Kuva: Teija Turunen.

Joulukuussa julkaistulla Domini Life -älypuhelinsovelluksella on lähes 4400 käyttäjää kymmenessä maassa. Päivittäin sovellusta käyttää lähemmäs 500 ihmistä. Keskimääräinen istunto kestää vajaat 6,5 minuuttia.

– Viimeisen viikon aikana on ollut 1500 eri käyttäjää. Voisin ajatella heidän käyttävän sovellusta keskimäärin muutamana päivänä viikossa. Lisäksi on todella ahkeria ”kovan luokan kävijöitä”, kertoo Domini Life -hankkeen vetäjä, Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhko.

Domini Lifen ladanneista yli 85 prosenttia on niin sanottuja palaavia käyttäjiä, eli he ovat käyttäneet sovellusta useamman kerran. Sovellus on ladattavissa maksutta Android- ja iOS-laitteille.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Rukousosio kiinnostaa eniten

Ylivoimaisesti suosituin sisältökokonaisuus on rukousosio. Siellä voi jättää omia esirukouspyyntöjä ja rukoilla toisten jättämien aiheiden puolesta. Oman rukousohjelman ja rukousmuistutuksen asettaminen puhelimeen on myös erittäin suosittua.

Uutisosioissa voi seurata kristillisten medioiden uutisvirtaa kätevästi yhdestä paikasta. Otsikkoa klikkaamalla pääsee lukemaan koko uutisen ja siirtymään julkaisijan omille verkkosivuille.

Matkalla-osiossa saa tietoa järjestöjen työstä maailmalla. Voimasanoja-osio tarjoaa Raamatun jakeen joka päivälle.

Domini Life opettaa suomea maahanmuuttajille

Myös monet Suomessa asuvat maahanmuuttajat ovat löytäneet Domini Lifen. He kertovat, että sovellus auttaa opiskelemaan suomen kieltä mielekkäällä tavalla.

Suomalainen mobiilisovellus on herättänyt kiinnostusta myös maailmalla. Helsingissä pidettiin tammikuussa mobiilisovelluksiin liittyvä työpajapäivä Luterilaisen maailmanliiton työntekijöiden kanssa. Maaliskuussa sovellusta esitellään Maailman lähetyskonferenssissa Tansanian Arushassa.

– Kehitämme Domini Lifea käyttäjäpalautteiden perusteella entistä paremmin palvelevaksi ja yhteyttä rakentavaksi. Teemme parhaillaan englanninkielistä demoversiota, ja myös muista kieliversioista on käyty alustavia keskusteluja, Mervi Viuhko kertoo.

Domini Life on Sansan ja Kansan Raamattuseuran yhteinen hanke. Projektitiimissä ovat mukana myös Kirkon lähetystyön keskus, TietoPiiri sekä Suomen lähetysneuvoston alainen nuorten aikuisten lähetystyön edistämisen työryhmä, NALE. Tekninen toteuttaja on Valu Digital Oy. Hanke on saanut Kirkon Mediasäätiön tukea.

Domini Life on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille nettisivulta domini.life tai sovelluskaupoista.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa