”Tämä on seurakunta, josta tykkään!”

 

Aino-Sofia Juurijärvi löysi Ikaalisten seurakuntanuorista joukon, johon sydämestään tuntee kuuluvansa – ja haluaa kuulua. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Ikaalisissa nuoret kantavat vastuuta nuorteniltojen ohjelmasta. Heistä on koottu vaikuttajaryhmä, jota rahakirstun vartijatkin kuuntelevat. Nuoret saivat oman L10T-kurssin, joka opetti elämään uskoa todeksi.

 Yksi tuoreimpia Ikaalisten seurakunnan nuoria on yhdeksäsluokkalainen Aino-Sofia Juurijärvi, joka kävi kotiseurakunnan rippileirin kesällä 2017. Nyt hän kouluttautuu isoseksi.

– Uskossa olen ollut pienestä pitäen, mutta seurakuntayhteyden arvo kirkastui vasta rippileirillä. Siellä tajusin, että kotikulmilla on nuorten porukka, johon oikeasti haluan kuulua – ja tunnen kuuluvani.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Ikaalisten seurakunnassa nuoret kantavat työntekijöiden rinnalla vastuuta nuorteniltojen ohjelmasta.

Seurakunnan työntekijä pitää opetukset, nuoret vetävät leikkejä ja kisoja alkuun sekä iltahartauden loppuun. Tämä on hyvää harjoittelua esimerkiksi isosen vastuita ajatellen.

– Olen ystäväni kanssa vuorossa huhtikuussa. Olen miettinyt paria aihetta, joista toinen on vähän synkkä: läheisen ihmisen menettäminen. Rakas mummuni kuoli reilu vuosi sitten. Menetyksiä ovat olleet myös muutaman ystävän muutot pois paikkakunnalta.

Aino-Sofia sanoo, että seurakunnan työntekijät ovat osoittautuneet luottamuksen arvoisiksi ja nuorten elämää ymmärtäviksi. Heidän kanssaan on helppo jutella mistä vain.

Paineista vapaana

Kaksoset Emilia ja Petra Mäenranta kävivät kotiseurakunnan rippileirin pari kesää sitten.

Kummatkin soittavat seurakunnan tiloissa oman ikäluokkansa tyttöbändissä, joka toivoo vielä joskus pääsevänsä levittämään evankeliumia bändikämpän ulkopuolellekin.

– Kuulumme vaikuttajaryhmään, joka ideoi nuorteniltojen sisältöjä ja puhujavierailuja. Olemme tahtoneet pyytää Ikaalisiin eri herätysliikkeiden ihmisiä.

– Seurakunnan vuosiohjelmaan tahdoimme talveen nuorille yhden uuden leirin ja saimme sen, Emilia kiittelee.

Petra kertoo, että Ikaalisten seurakunta järjesti oman Luukas 10 Transformaatio –kurssin (L10T-kurssin) sekä aikuisille että nuorille. Nuorten kurssi oli ensimmäisiä koko Suomessa.

Kansan Raamattuseuran kurssi kannustaa kristittyjä siunaamaan, rakentamaan ystävyyssuhteita, auttamaan siinä missä voi ja kertomaan Jeesuksesta eli elämään uskoa todeksi.

– Minusta oli todella vapauttavaa kuulla se, miten tärkeää on pelkästään kulkea lähimmäisen rinnalla ja auttaa. Jeesuksesta voi kertoa sitten, kun ystävyys on syventynyt ja tutustuminen edennyt. Sitten, kun tilaisuus luontevasti avautuu.

Lukion ensimmäisellä luokalla opiskelevat kaksoset myöntävät elävänsä stressaavaa aikaa.

– Opiskelumenestyksen tavoittelu on haastavaa – ja se, että pitäisi tehdä viisaat ainevalinnat tulevaisuutta silmällä pitäen. Onneksi seurakunnassa saa olla paineista vapaa. Siellä hyväksytään jokainen sellaisena kuin on, toteaa Emilia lämpimästi.

Emilia ja Petra Mäenranta kuuluvat kotiseurakunnassaan nuorten vaikuttajaryhmään. Kuva: Erja Taura-Jokinen

 

Aiheet