Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Lähes 20 000 tansanialaista sai mahdollisuuden terveydenhoitoon avustuslentojen ansiosta

 

Lähetyslentäjä Jarkko Korhonen tankkaamassa C206-lentokonetta Tansaniassa. Kuva: MAF Suomi

Koronapandemian aikana avustuslentoja on tehty entiseen tapaan kehittyvien maiden turvattomilla ja vaikeakulkuisilla alueilla. Tansaniassa lähes 20.000 ihmistä sai avustuslentojen ansiosta mahdollisuuden terveydenhoitoon.

Koronapandemian aikanakin MAF on jatkanut operaatiota kehittyvien maiden vaikeakulkuisilla ja turvattomilla alueilla, sillä avustustyön tarve ei ole vähentynyt. MAF toimii noin 30 kehittyvässä maassa.

MAF Tansanian yksi merkittävimmistä työmuodoista on lennättää tansanialaisia sairaanhoitajia maan vaikeakulkuisille ja syrjäisille alueille toteuttamaan perusterveydenhoitoa, Vuoden 2020 aikana näiden lentojen avulla mahdollistettiin 18.604 ihmisen terveydenhoito. Apua saaneista 14.817 oli lapsia ja aikuisia 3.787, jotka olivat pääasiassa neuvolaklinkoille lastensa kanssa rokotuksiiin tulevia äitejä. Neuvolaklinikoilla annettiin yhteensä 14.680 rokotetta muun muassa rotavirusta, jäykkäkouristusta, poliota, B-hepatiittia ja tuberkuloosia vastaan.

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

Kisuahelin kielen matka-sanan “safari” mukaan on avustuslentoja alettu kutsua lentosafareiksi. Ihan tavallisista safareista ei ole kyse, sille ne antavat tuhansille ihmisille mahdollisuuden perusterveydenhoitoon. Kiitoratojen lähellä oleville klinikoille teveydenhoitoa ja rokotuksia saamaan kävellään usein pitkiäkin matkoja, ja terveydenhoito tavoittaa tällä tavoin myös karjan mukana muuttavat maasait. MAF:n lentäjille nämä neljän tai viiden päivän mittaiset työreissut sisältävät lentämisen lisäksi monelaista muuta työtä. Lentäjät osallistuvat klinikoiden järjestämiseen esimerkiksi avustamalla lasten punnituksessa. Tehtäviin kuuluu myös polttoaineen tankkaaminen lentokoneen säiliöihin lentosafareita varten.