Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kysely: 900 000 norjalaista etsii kesällä hengellistä kokemusta

 

Elämän merkityksellisyyttä etsimässä? Kuva heinäkuussa 2014 järjestetyiltä Traena-musiikkifestivaaleilta. Kuva: Cloud Mine Amsterdam / Shutterstock.com

Uskonnollisissa kesätapahtumissa käy Norjassa yhtä monta ihmistä kuin musiikkifestivaaleilla, uskontotieteilijä arvioi.

Norjassa tehdyn kyselytutkimuksen perusteella 13 prosenttia väestöstä aikoo tänä kesänä etsiä kristilliseen viitekehykseen sijoittuvaa hengellistä kokemusta, uutisoi Dagen.no-verkkolehti.

Kysely kohdistettiin aikuisväestölle. Mikäli osuus on yhtä suuri alle 18-vuotiaiden kohdalla, kristillistä hengellistä kesäkokemusta etsiviä on asukasmäärältään kutakuinkin Suomen kokoisessa Norjassa noin 670 000.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Ylipäänsä jotain uskonnollista tai hengellistä kokemusta kertoi etsivänsä 17,5 prosenttia vastaajista eli koko väestöön sovellettuna noin 900 000 henkilöä.

Stavangerin yliopiston uskontotieteilijä Anne Kalvigin mukaan luvut ovat hyvin mielenkiintoisia ajankohtana, jolloin monet seurakuntien toiminnot ovat enemmän tai vähemmän kesätauolla.

– Uskon, että tänä kesänä vähintäänkin yhtä moni osallistuu uskonnollisiin tapahtumiin kuin musiikkifestivaaleille. Se kertoo paljon, Kalvig arvioi lehdelle.

– Vastaukset kuvaavat ihmisten elämänkatsomuksen käytännön ilmenemistä kesäaikaan. Ne osoittavat, että ihmiset ovat aktiivisia ja etsiviä.

 

 

Dagen-lehden juttu aiheesta.