Kyrkhelgissä puhuttiin Jeesuksen paluusta

 

Kuva: Tarja Jakobsén

”Kunnes Hän tulee” oli teemana jo 12. kertaa järjestetyssä Kyrkhelg-tapahtumassa 13.-15.9. Kokkolassa pidetty tapahtuma houkutti paikalle noin 2500 henkilöä.

Viikonlopun avajaisseuroissa puhui yksi päävieraista, ruotsalainen pastori Hans Weichbrodt. Myös toinen päävieraista, teologi Olof Edsinger tuli Ruotsista. Edsingerin kirjallista tuotantoa on käännetty suomeksikin. (Tuomio – Evankeliumin unohdettu ulottuvuus, Perussanoma Oy 2016).

Lapsille oli järjestetty omaa ohjelmaa koko Kyrkhelgin ajan. Erikseen alle kouluikäisille ja kouluikäisille tarkoitettuihin ohjelmiin osallistui tänä vuonna aikaisempia vuosia enemmän lapsia.

Kylväjä Neliöb. 1.-14.12. MJa

Lauantaina ohjelmassa oli raamattutuntien lisäksi seminaareja. Sosiaalipsykologi Saara Kinnusen seminaarissa puhuttiin isäsuhteen merkityksestä. Luontotutkija Lennart Saari puolestaan pohti, kuinka kristityn tulisi suhtautua ilmastonmuutokseen. Lisäksi seminaareissa käsiteltiin muun muassa murrosikäisten kasvatusta, seksuaalietiikkaa ja päivien teemaa – Jeesuksen paluuta.

Lauantain pääjuhla Tule Herra Jeesus veti kirkon täyteen. Paikalla oli lastenohjelmaan osallistujat mukaan lukien noin 1250 henkeä.

Tervehdyksen Intian kristityiltä toi juhlaan Jacob Marineni, joka kertoi, kuinka hän oli lapsena parantunut leukemiasta rukouksen avulla. Nyt 41 vuotta myöhemmin hän tekee työtä katulasten, leskien ja syrjäytyneiden parissa Intiassa. Marineni kertoi työn kukoistavan vainoista huolimatta.

Tapahtuman järjestivät Kokkolan ruotsalainen seurakunta ja 13 järjestöä. Mukana oli ensi kertaa myös Keski-Pohjanmaan evankelisluterilainen Kansanlähetys.

– Yhteistyö 14 järjestävän tahon kesken syvenee vuosi vuodelta. Myös tapahtumaan osallistuvien lapsiperheiden määrä on kasvanut, iloitsee suunnittelukomitean puheenjohtaja, kirkkoherra Max-Olof Lassila.

Sunnuntain juhlamessu lähetetään Yle Vegan kanavalla sunnuntaina 22.9. Kirkkoherra Per Stenberg on messussa liturgina ja Max-Olav Lassila saarnaa.

 

Aiheet