Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kymmenet pikkulapset viettävät joulun turvakodissa

 

Yli sata perheväkivallan uhria viettää vuosittain joulun turvakodissa. Heistä noin puolet on pieniä lapsia, kertoo Ensi- ja turvakotien liitto.

Joulu ei näy turvakodeissa avuntarvitsijoiden määrän kasvuna. Liitossa uskotaan, että perheen yhteistä joulua pidetään niin tärkeänä, että kotona sinnitellään väkivallasta huolimatta.

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten turvakodeista suurin osa päivystää ympäri vuorokauden ja auttaa perheväkivaltaa kokeneita myös joulupyhinä. Turvakodeista korostetaan, että turvaan kannattaa hakeutua jo ennen kuin tilanne muuttuu väkivaltaiseksi. Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Eniten turvakodeista apua hakevat 25-40-vuotiaat pienten lasten äidit.

Ensi- ja turvakotien liitto on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, joka tukee haavoittavissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä ehkäisee perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa. Liitto toimii 29 jäsenyhdistyksensä keskusjärjestönä. Turvakotien lisäksi jäsenyhdistykset ylläpitävät 11 ensikotia ja kuusi päihdeongelmien hoitoon erikoistunutta ensikotia.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)