Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kuuban kristityt tarvitsevat Yhdysvaltojen apua

Kuubaan rakennettiin ensimmäinen kirkko sitten vallankumouksen vuonna 2014. Kuva: Ben Kucinski

USA:n presidentti Obaman aikomus liennyttää välejä Kuuban kanssa otetaan ilolla vastaan Kuuban kristittyjen yhteisössä.

Kuuban kristityt ovat olleet ankaran valvonnan alaisena vuodesta 1960 asti, sillä diktaattorit Fidel ja Raul Castro eivät ole muista edistysaskeleista huolimatta sallineet uskonnonvapautta. Etenkin pastorien elämä Kuubassa on edelleen jatkuvaa taistelua.

USA:n uuteen politiikkaan kuuluu, että ”uskonnolliset aktiviteetit” ovat yksi pätevä syy Kuubaan matkustettaessa. Kristinusko kasvaa Kuubassa valtavaa vauhtia, ja Yhdysvaltojen tuki Kuuban kristityille on ratkaisevan tärkeää. Vahvempi yhteistyö Kuuban ja USA:n kirkon välillä on nyt mahdollista ja tulee totisesti tarpeeseen.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Lähde: Christianity Today
Kuva: Ben Kucinski /flikcr.com