Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kuopio valmistautuu ”hekumallisen täyteläisiin” Kirkkopäiviin

 

Johanna Rusanen-Kartano esiintyy Kirkkopäivien konsertissa Kuopion torilla lauantaina kello 12. Kuva: Heikki Tuuli.

Evankelis-luterilaisen kirkon suurtapahtuma Kirkkopäivät käynnistyy huomenna perjantaina Kuopiossa. Tapahtuman järjestelyistä vastaavan Kirkkopalvelujen tavoitteena on aiemmasta poiketen tavoittaa Kirkkopäiville tavallista enemmän paikkakuntalaisia.

– Kirkkopäivillä on nähty ja nähdään kirkon työntekijöitä ja aktiiviseurakuntalaisia sekä luottamushenkilöitä, mutta nyt ohjelma ja järjestelyt on toteutettu siten, että uskon tavallisten kuopiolaisten kiinnostuvan. Kirkkopäiviin ei voi olla törmäämättä, jos on Kuopiossa viikonloppuna, sanoo Kirkkopalveluiden kehityspäällikkö Jari Kupiainen.

Kuopiolaisille tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus nähdä, kuinka laajaan ohjelmatarjontaan neljän miljoonan jäsenen evankelis-luterilainen kirkko venyy. Maakuntalehti Savon Sanomat kuvaa kolmipäiväisen tapahtuman ohjelmistoa ”suorastaan hekumallisen täyteläiseksi”.

Savon Sanomat arvioi tämänpäiväisessä pääkirjoituksessaan evankelisluterilaiseen kansankirkon olevan mainettaan parempi: ”Kirkkoa ei pidä arvioida vain sunnuntaisten jumalanpalvelusten tyhjien penkkien tai kirkkoon kuuluvien yksittäisten henkilöiden hairahdusten perusteella, vaan pitää nähdä koko suuri kokonaisuus.”

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

”Kirkkopäivien aikana pohditaan syvällisesti kirkon ja uskontojen tilaa ylipäätään, mutta muistutetaan samalla, että ihminen voi elää kristillisten arvojen mukaan kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan eikä pelkästään tilapäisesti kirkon penkissä tai erilaisissa kirkollisissa toimituksissa”, Savon Sanomat kirjoittaa.

Kuopiossa on yllätytty erityisesti uuden hengellisen musiikin rikkaudesta. Kaupungissa on huomattu, että kirkkopäivillä hengellistä musiikkia esittävät monet maan eturivin muusikot. Savon Sanomien mukaan Kuopion torista tuleekin viikonlopun ajaksi ”mualiman napa”.

”Kirkon jatkuva jäsenkato pakottaa seurakunnat palaamaan juurilleen. Kun ihmiset eivät tule kirkkoon, niin kirkon on mentävä ihmisten luo”, lehti arvioi.

Kuopion Kirkkopäiviä voi seurata suorana lähetyksenä radiosta. Radio Dein Kirkkopäiväradio lähettää ohjelmaa Kuopiosta perjantaista puolilta päivin aina lauantaihin iltayhdeksään saakka.

Radio Dein Kirkkopäiväradion sivulle

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)