Kuolemaan tuomittu sudanilaisnainen synnytti tyttövauvan

 

Sudanilainen kristitty Meriam Yahia Ibrahim on synnyttänyt tyttövauvan Sudanin pääkaupungissa Khartumissa. Uutistoimisto AFP:n mukaan Ibrahimin mies Daniel Wani on päässyt katsomaan vaimoaan, tytärtään ja alle kaksivuotiasta poikaansa, jotka ovat vankilassa Khartumissa. Wani kertoi tänään, että tapaaminen järjestettiin tiukassa valvonnassa, mutta äiti ja lapsi voivat hyvin.

Meriam Yahia Ibrahim tuomittiin aviorikoksesta sataan raipaniskuun ja islamista luopumisesta hänet tuomittiin kuolemaan. Tuomio vahvistettiin 15. toukokuuta. Helsingin Sanomien mukaan, mikäli kuolema pannaan täytäntöön, sitä ei toteuteta ainakaan kahteen vuoteen, sillä laki takaa, että äiti saa hoitaa lastaan kaksi vuotta syntymän jälkeen.

Ibrahimin äiti on ortodoksinen kristitty ja isä on muslimi, joka kuitenkin jätti perheensä, kun Meriam oli kuusivuotias. Siitä lähtien hän on saanut kristillisen kasvatuksen. Aviorikossyytös johtuu siitä, että Ibrahim on katsottu muslimiksi, joka on mennyt naimisiin kristityn kanssa, mikä ei ole Sudanin lain mukaan sallittua.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Morning Star Newsin mukaan Ibrahim todisti oikeudessa maaliskuussa olevansa elinikäinen kristitty viittaamalla vihkitodistukseensa, jossa hänet luokitellaan kristityksi. Kolmelta todistajalta, jotka olisivat tulleet oikeuteen todistamaan Ibrahimin elinikäisestä kuulumisesta kristinuskoon, oli estetty pääsy todistamaan.

Meriam Yahia Ibrahimin tapaus on herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota ja Ibrahimin puolesta on lähetetty vetoomuksia Sudanin hallitukselle ja suurlähetystöille.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie