”Kunpa jokainen saisi oppia tuntemaan Jeesuksen pelastajanaan” – Saara Villbergin lähetyskutsu sai lisäkipinää PK-Interillä

 

– Jumala antoi minulle lähetyskutsun kymmenen vuotta sitten Swasimaahan, Afrikkaan, ja neljä vuotta sitten kolme kuukautta kestänyt opintomatka vei minut tuohon maahan. On ihmeellistä, että minut, pienen ihmisen, Jumala on nähnyt niin kelvolliseksi kulkemaan Hänen kutsussaan ja tahdossaan. Kutsu elää kanssani ja saa ikävöimään Afrikkaan. Kuva: Saara Villberg.

Saara Villberg tietää, että kutsumuksen ovien avautumisen odottamien ei ole ajan tuhlausta, vaan valmistautumista tulevaan. Hänen lähetyskutsunsa vahvistui Suomen Raamattuopiston ja Kylväjän yhdessä toteuttamalla PK-Interillä.

”Istun kahvikuppi kädessäni ja ihmettelen, elämä on ollut niin monisävytteinen. Seitsemän vuotta sitten astuin Suomen Raamattuopiston ovista sisään PK International -linjalle rinkka selässä kohti uutta. Kohti vuoden seikkailua, kohti kahden kuukauden lähetysmatkaa, kohti Kylväjän Minimissiota ja kohti unelmieni ydintä, lähetystyötä. Olin varma, että saisin kokea kasvua. Saisin löytää itsestäni enemmän ja oppia tuntemaan Jumalan sydäntä syvemmin – sainkin paljon enemmän.

Olin varma, että saisin kokea kasvua
– sainkin paljon enemmän.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Jumala antoi minulle lähetyskutsun kymmenen vuotta sitten Swasimaahan, Afrikkaan, ja neljä vuotta sitten kolme kuukautta kestänyt opintomatka vei minut tuohon maahan. On ihmeellistä, että minut, pienen ihmisen, Jumala on nähnyt niin kelvolliseksi kulkemaan Hänen kutsussaan ja tahdossaan. Kutsu elää kanssani ja saa ikävöimään Afrikkaa joka hetki. Kunpa jokainen saisi oppia tuntemaan Jeesuksen pelastajanaan, ajattelen. Tämä ajatus ohjaa kutsuani arkisissakin tilanteissa.

Suomessa työskentelen nuorten parissa ja kerron Jumalan antamasta rauhasta sekä lähetyskutsusta, sen merkityksestä ja siitä, kuinka jokainen voi löytää sen oman kutsunsa Jumalan kanssa. Kaiken ei tarvitse nivoutua ulkomaille; lähetystyöntekijänä voi elää arjessaan ja läheisten elämässä.

Seurakunnassamme toista rohkaistaan lähtemään ja toinen rukoilee lähtijän puolesta, kolmas tukee matkaa muilla tavoin. Saamme ihastella, miten erilaisiin tehtäviin Jumala on meidät kutsunut. Jeesuksen ristintyö ja Jumalan armo ovat työskentelymme lähtökohta.

Olen kuullut sanottavan, että ihmiselle odottaminen voi tuntua tuhlaukselta, mutta Jumalalle odottaminen on työtä meissä: valmistautumista tulevaan ja elämästä nauttimista tässä hetkessä.”

 

Saara Villberg (26)

– PK International Suomen Raamattuopistossa elokuu 2013 – toukokuu 2014. Lukuvuoden kestävä linja yhdistää raamattukoulun ja opintojakson Kylväjän työalueella.

– Valmistunut sosionomiksi lastentarhanopettajan virkakelpoisuudella vuonna 2017 Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoulusta. Työskentelee Valkeakosken kaupungin työllisyyspalveluilla Starttipajalla sosiaaliohjaajana ja tiiminvetäjänä.

– On valmis lähtemään lyhyelle lähetystyömatkalle Afrikkaan aviomiehen ja kahden ystävän kanssa heti kun tilanne sen sallii. Valmistautuu pidempiaikaiseen lähetystyöhön koko ajan.

– Lue lisää: www.raamattuopisto.fi/pk-international/

 

 
Kylvaja artikkelibanneri