Kun pandemia iskee ja kyläyhteisö hylkää – Kirtin tarina arjesta Intiassa

 

Korona-aikana Intian uskonnollisten vähemmistöjen vaino ja syrjintä ovat kiihtyneet. Hindutaustainen kristitty Kirti* on leski ja perheenäiti, jonka erityinen haavoittuvuus ei ole jäänyt vainoajilta huomaamatta.

 

Vuonna 2020 kerroimme Kirtistä, jonka miehen Intian äärikommunistit murhasivat, koska hän seurasi Jeesusta. Tuolloin Open Doors auttoi Kirtiä sairaala- ja ruokakuluissa ja tarjosi hänelle turvapaikan. Nyt hän on palannut lastensa kanssa kotikyläänsä ja kertoo, millaista elämä on ollut koronasulun aikana.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

”Työskentelen maatilallani ja kasvatan vihanneksia, jotka sitten myyn torilla. Näin tulemme toimeen”, Kirti kertoo. ”Koronasulun takia riisisatoa oli todella vaikea myydä, koska kaikki liikkuminen oli kielletty.”

”Sulkutilan alkaessa olin toisessa kylässä enkä saanut palata omaan kylääni. Uskoni tähden minua vainonneet kyläläiset käyttivät tilannetta hyväkseen ja päästivät eläimensä tilalleni syömään kesällä kylvämäni kasvit. He syöttivät eläimilleen yli puolet viljelyksistäni, mikä on aiheuttanut minulle paljon taloudellisia vaikeuksia.”

”Nähdessäni hävityksen tulin todella surulliseksi. En sanonut mitään kenellekään, mutta rukoilin, että Jumala vaikuttaisi muutoksen vainoajissani, että hekin pelastuisivat”, hän lisää.

Ei korona-apua kristityille

Tuhottu sato ei ollut intialaisen Kirtin ainoa ongelma. Hän kuului kylänsä kristittyihin, joilta evättiin ruoka-apu.

”Emme saaneet meille elintarvikekorttiemme määrittelemiä elintarvikkeita, mutta kun valitimme asiasta viranomaisille, aloimme saada niitä. Myös naapurikylissä elintarvikkeet on evätty monilta uskovilta.”

”Monet kyläläiset tulivat kotiini saadakseen rukousta sairauksiinsa, ja Jumala paransi heidät kaikki.”

”Joskus lannistun, joskus turhaudun vastuusta, joka minulla on neljästä lapsestani ja appivanhemmistani. Silti kiitän Jumalaa kaikesta hänen avustaan.”

Open Doorsin paikalliset kumppanit ovat tukeneet Kirtiä sulkutilan aikana. ”He antoivat meille kodin, vaatteita, kodin tarvikkeita ja ruokaa. Vaikka työ taukosi koronan aikana, Jumala ei antanut perheeni jäädä mitään vaille. Jumala oli kanssamme ja täytti kaikki tarpeemme ajallaan. En kohdannut ongelmia sulkutilan aikana.”

Jumala on vastannut Kirtin rukouksiin jokapäiväisestä leivästä, mutta sen lisäksi hänen rukouksensa perheen ja kylän puolesta on kuultu. Ennen hänen appivanhempansa välttelivät häntä ja syyttivät häntä hänen miehensä kuolemasta, mutta Jumala on pehmentänyt heidän sydämensä.

”Aiemmin appeni vainosi minua uskoni tähden, mutta nyt appivanhemmat asuvat luonani, sillä kukaan muu ei pidä heistä huolta. Aiemmin he sanoivat mieheni kuolleen minun uskoni tähden. Appeni ei uskonut Jeesukseen Kristukseen. Hän joi ja vainosi minua, mutta rukoilin jatkuvasti hänen pelastustaan. Kiitos Jumalan, hän on nyt alkanut uskoa Kristukseen.”

Herätystä pandemian keskellä

Kirtin mukaan myös moni kyläläinen on tullut koronasulun aikana uskoon.

”Olen käyttänyt paljon aikaa rukouksessa sulun aikana. Kyläläiset ovat tulleet kotiini pyytämään rukousta sairauksiinsa, ja Jumala on parantanut heidät kaikki. Monet ovat alkaneet uskoa Jeesukseen”, Kirti kertoo.

Yhteensä ainakin kymmenen perhettä on tänä erikoisena aikana löytänyt uskon Jeesukseen. ”Olen lukutaidoton, mutta kerron heille sen, mitä kuulen Raamatusta. Minua vainotaan yhä kylässäni, mutta en pelkää. Jumala on kanssani.”

*Nimi muutettu turvallisuussyistä.

 
Open Doors tilaa ilmaislehti punainen