Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Kun korona sulkee ovet, Jumala avaa uuden ikkunan: Youtube-sapatit kymmenkertaistivat osallistujamääränsä Ukrainassa

 

Ukrainan vaikea koronatilanne on siivittänyt uusiin kokeiluihin juutalaistyössä. Viime vuonna Youtubessa käynnistetyt sapattikokoukset ovat kymmenkertaistaneet osallistujamäärät.

– Teemme sapatteja Ukraina-Suomi yhteistyönä. Puhujina on ollut myös Moskovan ja Valko-Venäjän messiaanisia juutalaisia. Tarkoituksemme on pitää Youtube-sapatteja säännöllisesti joka toinen viikko. Lisäksi pidämme yhteyttä Odessan juutalaisiin eri välinein, Lähetysyhdistys Kylväjän Ukraina-lähetit Marja ja Risto Liedenpohja kuvaavat.

He ovat työskennelleet Suomesta käsin syksystä saakka, sillä Suomessa vietetyn kesäloman jälkeen he eivät ole voineet toistaiseksi palata Ukrainaan.

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

– Monet ystävämme ja työtoverimme perheineen ovat sairastaneet koronan. Jotkut myös joutuivat sairaalahoitoon pahojen oireiden vuoksi. He ovat nyt onneksi toipuneet tai toipumassa, mutta joillekin on jäänyt koronasta pitkäaikaisia vaivoja.

Ukrainan juutalaisten tavoittamiseksi etätyötä tekevät Liedenpohjat ovat kuitenkin toiveikkaita.

– Jumala voi käyttää uudenlaista tilannetta suunnitelmansa mukaan juutalaisten pelastukseksi.

 
Kylvaja artikkelibanneri