Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kun kerran Koraani, miksei Raamattukin?

 

\”Kun kerran Koraani

Yle aloittaa maaliskuussa radiokanavillaan ohjelman, jossa luetaan Koraani kannesta kanteen. Tasapuolisuuden nimissä on julkaistu adressi, jotta myös Raamattu luettaisiin radiossa.

Yle uutisoi maanantaina 23. helmikuuta aloittavansa Yle Radio 1:ssä ohjelmasarjan, jossa luetaan koraani kannesta kanteen. Luettuja kappaleita selittävät ja niistä keskustelevat Koraanin kääntänyt professori Jaakko Hämeen-Anttila sekä Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar.

Koraania lukemalla halutaan tuoda sen sisältö tutuksi kaikille suomalaisille, ja ennenkaikkea tarjota sen koko sisältö itse tulkittavaksi. Koraanista ei valikoida kohtia, jotka osoittavat islamin olevan joko paha tai hyvä.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

 

Raamattukin kannesta kanteen

Jo seuraavana päivänä (24.4.) yksityishenkilö Petteri Pietikäinen julkaisi adressin sen puolesta, että Ylellä luettaisiin myös Raamattu kokonaisuudessaan. ”Näin näiden kahden valtauskonnon ymmärtäminen voisi lisääntyä samanaikaisesti ja monet myös kristinuskoa arvostavat ja kunnioittavat – YLE-veroa maksavat – maamme kansalaiset voisivat kokea yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa islamin opetuksen rinnalla”, adressissa perustellaan. Adressi ehdottaakin Ylen ohjelmistoon Koraanin lukemisen rinnalle Medialähetys Sanansaattajien Raamattu kannesta kanteen -sarjan esittämistä.

Adressin on allekirjoittanut tähän päivään mennessä lähes 1000 henkilöä, ja se tullaan luovuttamaan Ylen toimitusjohtaja Lauri Kiviselle.

 

Lähde: Yle

Kuva: Ken Horn