Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

KT: Kesäjuhlien osallistujat ovat sitoutuneita kirkon oppeihin ja jäsenyyteen

 

Kirkolliset kesäjuhlat kokoavat jälleen kymmeniätuhansia ihmisiä yhteen eri puolilla Suomea.

Tyypillistä juhlia järjestäviin herätysliikkeisiin kuuluville ihmisille on keskimääräistä suomalaista voimakkaampi sitoutuminen kirkon jäsenyyteen, toimintamuotoihin ja uskontunnustuksen opinkappaleisiin, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

Kirkon tutkimuskeskuksen tuoreesta tutkimuksesta selviää, että herätysliikkeisiin kuuluvista tai niistä vaikutteita saaneista ihmisistä yli kaksi kolmasosaa on mukana seurakunnan toimintamuodoissa vähintään kerran kuukaudessa.

Myös kiinnittyminen kirkon uskoon on voimakasta. Esimerkiksi Jeesukseen syntien sovittajana uskoo valtaosa herätysliikkeiden kannattajista, kun kaikkien kirkon jäsenten kesken luku on 44 prosenttia.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Pienryhmät ja yhteisöt ovat monen uskon tukena. Niiden kautta kiinnittäydytään kirkkoon ja uskoon sekä osallistutaan sen toimintaan ja myös konkreettiseen vapaaehtoistyöhön, kertoo tutkija Hanna Salomäki.

Vilkkaimmin kesäjuhlia vietetään heinäkuussa. Ensimmäisenä viikonloppuna järjestetään sekä Valtakunnalliset Evankeliumijuhlat että Suviseurat.

Luettelo kesän 2012 kirkollisista kesäjuhlista

 
Artikkelibanneri perussanoma