Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kristityt maanviljelijät ja alkutuottajat verkostoituvat

 

Kristian Vilkman

– Olemme jo useamman vuoden ajan halunneet tehdä yhteistyötä maanviljelijöiden ja alkutuottajien kanssa, ViaDia ry:n toiminnanjohtaja ja Suomen Vapaakirkon diakoniasihteeri Kristian Vilkman kertoo.

Unelma on toteutumassa maaliskuussa, kun ViaDia ry kutsuu kristityt maanviljelijät ja alkutuottajat ympäri Suomen koolle Kiponniemen toimintakeskukseen Jyväskylään. Kokoontuminen tarjoaa sekä vertaistukea että verkostoitumista.

Ylityöllistettyjä

Tapaaminen oli alun perin määrä järjestää jo vuosi sitten. Kurikkalainen maanviljelijä Jorma Laari ottaakin uutisen kollegoiden kokoontumisesta vastaan toiveikkaana kutsuen tapaamista pienten alkujen päiväksi.
– Direktiivien ja asetusten noudattaminen luo oman osansa työstressistä. Tänä päivänä tiloilla ollaan usein ylityöllistettyjä, Laari linjaa.

Loppuun palamisensa ohella Jorma Laari on myös kokenut, mitä on kouluttautua uuteen ammattiin ja aloittaa uusi työ maatalouden liitännäisenä. Laarin mukaan vertaistukea tarvitaankin erityisesti henkisen jaksaminen kannalta. Asioiden jakaminen toistensa elämäntilannetta ymmärtävien kesken voimaannuttaa.
– On hyvä kuulla toisilta, miten he pärjäilevät ja mikä auttaa jaksamaan.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Jatko sovitaan yhdessä

Maanviljelijöiden ja alkutuottajien kokoontuminen sisältää alustuksia, vapaaehtoista keskustelua ja rukousta.

Vilkman on vielä varovainen tapaamisen tavoitteista ja tulevaisuuden suunnitelmista.
– Emme nimeä kokoontumiselle vielä tarkkoja tavoitteita. Ne luodaan yhdessä Kiponniemeen kokoontuvien kesken. Maanviljelijät ovat kovilla ja tarvitsevat toistensa tuen. Nostamme esiin myös mahdollisuuden pohtia, voisimmeko jotenkin vastata suomalaisen yhteiskunnan haasteisiin, köyhyyteen, nälkään ja työttömyyteen niin, että kaikki osapuolet kokisivat hyötyvänsä.

ks. viadia.fi

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024