Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kristityt kohtaavat vainoja ja syrjintää Intiassa

 

Intian Pipliaseuran pääsihteeri Dr. Mani Chacko

– Intian hallituksen politiikka painottaa hindulaista uskontoa hyvin fanaattisesti: jos olet intialainen, olet hindu. Jos et ole hindu, et ole intialainen. Tämäntyylinen puhe loukkaa kaikkia vähemmistöuskontojen edustajia, kristittyjä, muslimeja, sikhejä ja muita, kertoi Intian Pipliaseuran pääsihteeri Dr. Mani Chacko.

Chacko oli puhujana Suomen Pipiliaseuran Kaikilla kiælillä -raamattutapahtumassa, jota vietettiin viime viikonloppuna Tampereella. Chacko kertoi Intian kristittyjen tilanteesta, sekä raamatunkäännös- ja näkövammaistyöstä. Lauantaina pidettiin Intia-hyväntekeväisyyskonsertti, jonka lipputulot menevät Intian näkövammaisten lasten ja nuorten hyväksi. Intiassa asuu arviolta 12 miljoonaa näkövammaista.

Raamatun tulkinta on aina arvosidonnaista

Tapahtuman yksi keskeinen teema oli Raamattu monikulttuurisessa yhteiskunnassa.
– Kulttuurien erot ovat rikkaus, joka näkyy tavassa nähdä maailma. Raamatun tulkinta ja käyttö ovat sidoksissa myös arvoihin. Suomessa arvomaailma näkyy mm. siinä, mitkä asiat Raamatusta nousevat keskeisimmiksi, mistä raamatunkohdasta saarnataan usein – tai mistä ei saarnata, Euroopan muuttoliikeverkoston kansallinen koordinaattori Kielo Brewis totesi puheessaan.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Raamattutapahtuman järjestivät Suomen Pipliaseuran kanssa Tampereen seudun seurakunnat ja Pirkanmaan Pipliaseura. Lauantain ohjelmassa oli Suomen Pipliaseuran vuosikokous. Tapahtuman aikana julkistettiin myös Teemu Kakkurin kirjoittama teos ”Raamattuja Suomen kansalle – Suomen Pipliaseuran historia 1812-1947, osa 1”. Koko tapahtumaan osallistui yhteensä noin 1500 henkilöä. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään Hyvinkäällä.

 

Aiheet